NOVOSTI

  11.12.2019 15:23h

Projekt PROSPECT2030

 

 

Konzultacije za izradu Regionalnog energetskog akcijskog plana

 


U sklopu projekta PROSPECT2030, a na poziv Splitsko-dalmatinske županije,  predstavnik JU RERA S.D. sudjelovao je na 1. sastanku odbora dionika  na kojem su predstavljeni  prvi rezultati projekta te  vođena diskusija o načinu provođenja niskougljičnih mjera na regionalnoj razini. Predviđeno trajanje projekta je do kraja rujna 2021. godine, a ukupni budžet iznosi oko 2 milijuna eura. U sklopu projekta, između ostalog,  predviđena je izrada sedam regionalnih energetskih akcijskih planova.

 

PROSPECT2030 je međunarodni projekt suradnje, financiran u sklopu programa Interreg Središnja Europa, čiji je cilj razvoj i napredak niskougljičnog energetskog planiranja na regionalnoj razini. Projekt u Hrvatskoj provodi Energetski institut Hrvoje Požar zajedno s partnerima iz Italije, Austrije, Njemačke, Mađarske i Poljske, kako bi pružio podršku regionalnim samoupravama kod usmjeravanja financijskih sredstava u programskom razdoblju do 2030. – na putu prema niskougljičnim regijama – s posebnim osvrtom na iskorištavanje obnovljivih izvora energije. 

JU RERA S.D. trenutno provodi više projekata čiji je cilj smanjenje količine CO2, stoga će se kao relevantan dionik  i ubuduće rado odazvati na ovakve pozive.

 

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!