NOVOSTI

  27.03.2018 16:10h

„Hrvatska kakvu želimo“

 

U utorak, 27. ožujka 2018. godine u Splitu u organizaciji Javne ustanove RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, regionalni koordinator i Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport  uručili su nagrade najboljim učenicima na natječaju „Hrvatska kakvu želimo“.


U okviru procesa izrade Nacionalne razvojne strategije Republike Hrvatske do 2030. godine, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za odgoj i obrazovanje organiziralo je nagradni natječaj za dječje literarne i likovne radove na temu „Hrvatska kakvu želimo“.

J.U. RERA S.D. ključan je partner u izradi Nacionalne razvojne strategije do 2030. godine. Cilj ovog natječaja bio je da učenici koji danas pohađaju osnovnu školu prezentiraju kroz literarne i likovne radove kakvu Hrvatsku vide i sanjaju 2030. godine kada će i oni sami biti punoljetni građani Lijepe Naše  i aktivno sudjelovati u njezinu razvoju. J.U. RERA S.D. kao regionalni koordinator sudjelovala je u provedbi natječaja na županijskoj razini te je organizirala ocijenjivanje radova učenika iz osnovnih škola na području Splitsko-dalmatinske županije.

Članovi ocjenjivačkog odbora (u sastavu: regionalni koordinator RERA S.D., Upravni odjel za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport te Agencija za odgoj i obrazovanje) pregledali su sve pristigle radove koji su ocijenjeni prema četiri  kriterija za ocjenjivanje. Radovi su morali pokrivati ostvarenost teme „Hrvatsku kakvu želimo“, biti originalni i maštoviti s mogućnošću prepoznavanja potencijala razvoja budućnosti, kroz svoju izradu morali su prezentirati hrvatski identitet i osjećaj prema domovini. Nakon što su pregledali sve pristigle radove članovi ocjenjivačkog odbora odabrali su po tri najbolja u četiri kategorije (ukupno 12).

Kategorije u kojima su se učenici osnovnih škola natjecali su sljedeće: Kategorija 1. Likovni radovi učenika od I. do IV. razreda, kategorija 2. Literarni radovi učenika od I. do IV. razreda, kategorija 3. Likovni radovi učenika od V. do VIII. razreda i kategorija 4. Literarni radovi od V. do VIII. razreda. Dobitnici nagrada su učenici Osnovne škole Stjepana Ivičevića, Makarska; Osnovne škole Gradac; Osnovne škole Trstenik, Split; Osnovne škole Ivan Duknović, Marina; Osnovne škole Josipa Jovića, Aržano; OŠ Stobreč, Split; Osnovne škole Brda, Split; Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“, Cista Velika; Područna škola Krušvar.  Javna ustanova RERA S.D. osigurala je nagrade i prijevoz za učenike na svečanu dodjelu nagrada u Splitu, kao i zakusku za sve prisutne nakon dodjele nagrada.

Za vrijeme svečanog uručenja nagrada održan je prigodni dječji program u kojem su pjevali članovi proširene klape  Osnovne škole Marjan, a učenici pobjednici u kategoriji literarnih radova su čitali svoje radove.

 

 

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


Info centar za poduzetnike


  ana.bulicic@rera.hr

  +385 21 599 981

PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!