NOVOSTI

  11.12.2017 13:06h

Novi članovi Kulinarske Baštine Splitsko-dalmatinske županije

 

U utorak 5.12 2017 g u Turističko –ugostiteljsko  školi u Splitu   svečano su predstavljeni  novi dobitnici  prestižne i jedine  međunarodno priznate oznake  tradicije, autohtonosti i kvalitete-Kulinarska Baština Splitsko-dalmatinske županije  u  Regional Culinary Heritage Europe.


Župan  Blaženko Boban,  koji je uručivao oznake , naglasio  je veliku  važnost i vrijednost ovog projekta te obećao  uključivanje turističkih zajednica u  ovaj projekt i pomoć u realizaciji i proširenju istog. U svečanom uručivanju sudjelovali su i v.d.Ravnatelj JU Rera Jozo Sarač,  v.d pročelnik Odjela za društvene djelatnosti  Tomislav Đonlić i koordinatorica projekta Ivanka Luetić Boban                                             

Splitsko-dalmatinska županija je  jedina županija u Hrvatskoj   koja dodjeljuje  ovu jedinstvenu oznaku   koja garantira  kvalitetu, autohtonost i tradiciju te očuvanje Kulinarske Baštine .

Glavni cilj  projekta  je  oživljavanje  i razvoj regija kroz proizvodnju autohtonih ,tradicionalnih proizvoda te njihovo uvrštavanje u ponudu .Sve to ima snažan utjecaj na  razvoj poljoprivrede, turizma, očuvanje prirode i povećanje zapošljavanja lokalnog stanovništva, opću brigu za okoliši i ljudsko zdravlje a ima  pozitivan utjecaj i na  demografiju .

 Kroz oživljavanje  kulinarske baštine i njihovo uvrštavanje u lokalnu ugostiteljsko – turističku ponudu jača  se gospodarstvo.

 

Novi dobitnici  koji postaju veleposlanici Kulinarske Baštine Splitsko-dalmatinske županije   i koji se pridružuju skupini od 1505 članova iz 13 država i 45 regija su:

  • MUZEJ UJA ,Škrip ,
  • KONOBA MASLINA,Vrisnik Jelsa otok Hvar
  • OPG BORIS BRATOVIĆ Stari Grad 
  • OPG MARIO KUZMANIĆ,Supetar
  • TURISTIČKO-UGOSTITELJSKA ŠKOLA,Split                          
  • POLJOPRIVREDNA ZADRUGA SUPETAR, Supetar
  • MLJEKARA BOSNIĆ d.o.o ,Cista Provo

 

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


Info centar za poduzetnike


  ana.bulicic@rera.hr

  +385 21 599 981

PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!