NOVOSTI

  01.02.2019 09:23h

Održan "Kick-off Meeting Adrireef-a"

 

Na početnom sastanku projekta ADRIREEF održanog 22. i 23. siječnja 2019. u Ravenni, sudjelovali su predstavnici JU RERA SD, g. Tonči Božanić i Ivo Benzon.

Trajanje projekta je 30 mjeseci; od 1. prosinca 2018. do 30. svibnja 2021. godine. Projekt je sufinanciran iz Interreg programa V-A Italija Hrvatska 2014. – 2020.


ADRIREEF (Innovative exploitation of Adriatic Reefs in order to strengthen blue economy), kao europski projekt, predstavlja suradnju Italije i Hrvatske te ima za svrhu istražiti podmorje Jadrana i potencijale grebena kako bi se ojačalo plavo gospodarstvo. Projekt okuplja 11 partnera iz Hrvatske i Italije. Vodeći partner ADRIREEF projekta je Municipality of Ravenna, a ostali partneri su Regional agency for prevention, environment and energy in Emilia Romagna (Bologna), Agencija za razvoj Zadarske županije Zadra Nova, Udruga za prirodu, okoliš i održivi razvoj Sunce (Split), Sveučilište u Zadru, Consiglio Nazionale delle Ricerche – CNR (Ancona), Agenzia regionale per la prevenzione e la protezione ambientale della regione Puglia (Bari), Istituto Nazionale di oceanografia e di geofisica sperimentale -OGS (Trst), Institut Ruđer Bošković (Zagreb) te Pomorski fakultet u Rijeci te Javna ustanova JU RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije.

ADRIREEF projekt kombinira inovativne aktivnosti s mogućnošću socio-ekonomskog utjecaja iz djelatnosti kao što su akvakultura i turizam. Projekt će uključivati postavljanje i ispitivanje prikladnih tehnologija koje imaju mali utjecaj na podvodni svijet. Neke od glavnih aktivnosti projekta su definirati i ispitati trenutno stanje jadranskih grebena, klasificirati postojeće grebene kao i identificirati te analizirati grebene s biološkog i ekološkog aspekta za ekonomsko i održivo eksploatiranje grebena. Takva detaljna analiza bit će vodič za izradu nekoliko znanstvenih studija i Bijele knjige za održivu eksploataciju grebena u sektoru plavog gospodarstva.

Trajanje projekta je 30 mjeseci; od 1. prosinca 2018. do 30. svibnja 2021. godine. Projekt je sufinanciran iz Interreg programa V-A Italija Hrvatska 2014. – 2020.

 

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


Info centar za poduzetnike


  ana.bulicic@rera.hr

  +385 21 599 981

PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!