Ovog puta predstavila se srednja škola Supetar s Brača sa svojom učeničkom zadrugom „Lumbrela“ i jedinstvenim proizvodom pod nazivom „Ka`nonina“ – šalša s varenikom.

 

                                                                                     


Učenici učeničke zadruge „Lumbrela“ došli su na ideju da bračku tradiciju učine inovativnom na način da inspiraciju potraže u „noninoj kužini“, koja je bila baza za inovativnu nadogradnju cijele priče o šalši s varenikom.
Ono što ovaj proizvod čini posebnim i inovativnim je upravo taj dodatak – varenik, koji je pod nazivom „Brački varenik“ dobio europsku zaštićenu oznaku zemljopisnog podrijetla, a napravljen je od reduciranog vinskog mošta, te daje jelima slatkoću i poseban okus, te je neizostavan dio svake bračke kuhinje, pa tako i ovog inovativnog prehrambenog proizvoda šalše „Ka-nonina“.


Cijela inovativna ideja i priča o šalši s varenikom je osmišljena od strane učenika srednje škole Supetar, koji su zajedničkim radom kroz MD.net projekt proveli cjelokupnu ideju u djelo i na taj način uvelike doprinijeli promociji svoje učeničke zadruge „Lumbrela“, kao i inovativnih prehrambenih proizvoda baziranih na mediteranskim načelima.


S nestrpljenjem očekujemo predstavljanje svih prehrambenih proizvoda škola uključenih u projekt, kao i završno ocijenjivanje istih i proglašenje najboljeg proizvoda. 
U sklopu MD.net projektnih aktivnosti, učenici najbolje ocijenjenog proizvoda ići će na međunarodno predstavljanje u Seville-u (Španjolska) 2021.godine.

VIDEO 1 - GASTROADVENT 2020 - paljenje II adventskE svijeće

VIDEO 2 - Karmela Vrandečić, Srednja škola Brač