RERA S.D. i GRAD SOLIN, kao partneri u provedbi projekta TEMPUS, i pokrovitelj događanja DIGITALNA DALMACIJA, pozivaju Vas na sudjelovanje u jednom od finalnih događanja projekta!

TEMPUS INNOVATHON  je otvoreno natjecanje za inovacije, svojevrsni “maraton ideja” koji izazovima potiče sudionike da doprinesu inovacijskim procesima. Usmjeren je na pronalaženje inovativnih i kreativnih rješenja i inspiracija za nove akcije, proizvode i/ili usluge. Sudionici su pozvani da osmisle inovativni projekt oslanjajući se na svoje tehničko znanje, kreativnost, duh prilagodbe, vještine rješavanja problema i timski rad. Tijekom događaja, a nastavno individualnom iskustvu i međusobnim razlikama, sudionici su grupirani u timove u kojima razrađuju ideje u svrhu pronalaska zajedničkih rješenja na postavljene izazove.
 
 
IZAZOV: Osmisliti proizvod/uslugu s ciljem unapređenja materijalne i nematerijalne prirodne i kulturne baštine lučkih gradova na Jadranu, odabranih i mapiranih od strane TEMPUS projekta. Inspiraciju sudionici mogu potražiti u mapama razvijenim kroz projekt koje će biti dostupne sudionicima i prije samog natjecanja, kao i u samom projektu i ostalim projektnim aktivnostima.
 
Rješenja novog ili poboljšanog proizvoda/usluge mogu se razvijati razradom neke od tema:
povijesno razdoblje
vrsta privremenog korištenja
odnos između kulturnog nasljeđa i domaćina privremenog korištenja
 
U projekt TEMPUS uključene su tri pilot lokacije, Solin, Rijeka i Ravenna i s tim u skladu natjecanja TEMPUS INNOVATHON odvijat će se na tri lokacije, u periodu od 27.veljače do 09.ožujka. Rješenja koja ostvare najveći broj bodova na svakom  pojedinom innovathonu u Splitu, Rijeci ili Ravenni, ulaze u finale izbora za odabir najboljeg rješenja TEMPUS INNOVATHONA. 
 
Pobjedničko rješenje TEMPUS INNOVATHONA organiziranog u Splitu svom timu će osigurati snimanje kratkog promo videa i predstavljanje rješenja na izložbi i prilikom otvaranja TUA prostora u Solinu

Sve reprezentativne ideje i rješenja postavit će se na platformu projekta www.Mayportheritage.eu, kao mogućnost izgradnje zajednice za daljnju komunikaciju. 
Ovim putem pozivamo stručnjake iz ICT, kulturnog, pomorskog, poduzetničkog, turističkog ali i drugih sektora te studente da se prijave samostalno ili u timovima i sudjeluju u TEMPUS INNOVATHONU koji se organizira u Splitu.  Prijave se zaprimaju popunjavanjem PRIJAVA  zaključno s 8. ožujka 2023. godine u svrhu organizacije timova sastavljenih od različitih predstavnika sektora.
 
Dodatne informacije potražite na poveznicama: