EU Projekti

ARIEL - Promoting small scale fisheries and aquaculture transnational networking in Adriatic-Ionian Macroregion

Program: Interreg Adrion
Ukupni proračun: 1.249.234,50 €
Trajanje projekta: 01.01.2018. - 31.12.2019.
Web stranica: http://www.adrioninterreg.eu/
Vodeći partner: Consiglio Nazionale delle Ricerche - ISMAR
Partneri:

CNR-ISMAR, REGIONE MARCHE, RWG, HCMR, JU RERA SD, INSTITUTE OF OCANOGRAPHY AND FISHERIES SPLIT, UNIVERSITY OF MONTENEGRO INSTITUTE OF MARINE BIOLOGY, MoARD, SICILY REGION


Sažetak:

Projekt ARIEL koji je zajednički predstavljen i razvijen od  strane 9 znanstvenih i institucionalnih partnera iz 4 zemlje (Italija, Hrvatska, Grčka i Crna Gora) usredotočuje se na priobalni ribolov  i akvakulturu koji su dva ključna pokretača plavog i održivog rasta Jadransko – jonske regije.

Unatoč njihovoj važnosti, ovi sektori suočavaju se s istim izazovima pomorskog prostornog planiranja, ekološkom i društveno-ekonomskom održivosti, potrebom za boljim uvjetima za primjenu inovacija i širenja znanstvenih spoznaja, učinkovitijom suradnjom između poduzetnika, akademske zajednice i kreatora politike.

U ovom kontekstu, ARIEL transnacionalni pristup će ubrzati zajedničke napore u rješavanju ovog složenog ekološkog, gospodarskog i društvenog izazova koji podupire razvoj transnacionalne "kritične mase" i stjecanje zajedničkih vještina, alata i metoda koje prate proces razvoja priobalnog ribolova i akvakulture i umrežavanje u Jadransko-jonskom bazenu.

Opći cilj ARIEL-a jest, zapravo, promicati tehnološka i ne-tehnološka rješenja za inovativne pothvate priobalnog ribolova i akvakulture u Jadransko-jonskom bazenu, djelujući kao mreža znanja i obavljajući niz prenosivih aktivnosti za bolje razumijevanje prijetnji i rješenja za uspješnije i održivo upravljanje politikama i praksama.

ARIEL će u početku primjenjivati ​​reviziju inovacija u sektoru priobalnog ribolova poduzećima ribolova i akvakulture, uzimajući u obzir istraživanja, politike i ekonomske aspekte koji naglašavaju stanje inovacija i scenarij budućeg razvoja. Na temelju tog rezultata će se testirati pilot inovativna rješenja koja zajednički definiraju sami ribarski poduzetnici i istraživačke institucije.

# Dokument: Format: Veličina:
arielplakatreraa3 pdf 691.72 KB
arielrollup pdf 1.01 MB

 

 

  Filteri
  Poništi filtere

 

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!