U Kinoteci Zlatna vrata u Splitu predstavljen je projekt „Aktiviraj se i kreni! Razvoj programa za aktivno uključivanje i povećanje zapošljivosti mladih i starijih osoba na području UAS-a“ sufinanciranog Europskim socijalnim fondom iz ITU mehanizma, te je potpisan Sporazum o partnerstvu između nositelja projekta Centra za kulturu i cjeloživotno obrazovanje Zlatna vrata i partnera Udruge „MI“ - Split.

Projektom će se u periodu od ožujka 2021. do studenoga 2022. osigurati društvena i radna integracija nizom besplatnih sadržaja za stanovnike Urbane aglomeracije Split koja obuhvaća 6 gradova (Split, Kaštela, Omiš, Sinj, Solin, Trogir) te 7 općina (Dicmo, Dugi Rat, Dugopolje, Klis, Lećevica, Muć, Podstrana). Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.375.778,00 kuna, bespovratna sredstva osigurana su iz Europskog socijalnog fonda (u iznosu od 85%) i Državnog proračuna Republike Hrvatske (u iznosu od 15%).

Cilj projekta je unaprijediti postojeće te razviti nove programe za socijalno uključivanje ciljnih skupina urbane aglomeracije Split, kako bi im se povećala kvaliteta života kroz aktivnije sudjelovanje u društvu, ali i zapošljivost kroz razvoj vještina potrebnih za tržištu rada.

 

 

Foto: Zlatna vrata