Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak danas je u Splitu uručila 59 vrijednih ugovora korisnicima s područja Splitsko-dalmatinske županije. Riječ je o ugovorima iz Programa podrške brdsko-planinskim područjima, Programa održivog razvoja lokalne zajednice, Programa podrške regionalnom razvoju i Programa razvoja otoka. „Ova četiri programa i svi vaši ugovori vrijedni su 14,8 milijuna kuna i financiraju se iz sredstava državnog proračuna“, rekla je ministrica Tramišak te da je oko 6,7 milijardi kuna europskih projekata ugovoreno i u provedbi na području Splitsko-dalmatinske županije.

„To govori koliko vrijedno su sve jedinice lokalne samouprave sa županijom, vašim gospodarstvenicima i ostalim korisnicima europskih sredstava vrijedno radili na programiraju, pripremanju projekata, izradi dokumentacije, prijavi projekata i realizaciji istih“, izjavila je ministrica Tramišak.

"Samo u dosadašnjem razdoblju, kroz cestovnu infrastrukturu, kroz lučku upravu i nizu drugih segmenata, povukli smo 6,3 milijarde eura“, rekao je župan Boban i dodao kako je to respektabilna brojka. „Mi ćemo i dalje, svih 55 lokalnih zajednica, 39 općina i 16 gradova, maksimalno ulagati napore kako bismo u sinergiji s vama koristili što više sredstava“.

 

 

Izvor: MRRIFEU