Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo poljoprivrede, Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Europska komisija i Srce organiziraju 10. i 11. travnja 2024. godine dva važna nacionalna događanja namijenjena potencijalnim prijaviteljima na natječaje programa Obzor Europa koja će se održati u hotelu Westin u Zagrebu (Ulica Isidora Kršnjavoga 1). Sudjelovanje na oba događanja je besplatno.

1) Nacionalni informativni dan programa Obzor Europa (10. travnja 2024.)

Organizatori: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo poljoprivrede, Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Circular Bio-based Europe Joint Undertaking (CBE JU) i Srce.

Događanje je namijenjeno potencijalnim prijaviteljima na natječaje programa Obzor Europa, a svrha mu je dati opći pregled mogućnosti ovog Programa, ključne informacije vezane uz područja Programa navedena u programu događanja, kao i ključne informacije o nacionalnom sustavu podrške za sve prijavitelje u svrhu razvoja njihovih projektnih prijedloga.

U okviru nacionalnoga dana, u suradnji s Circular Bio-based Europe Joint Undertaking (CBE JU) Ministarstvo poljoprivrede organizira događanje „CBE JU Info Day in Croatia“ na kojemu će se predstaviti teme poziva, kao i proces podnošenja prijava i evaluacije projektnih prijedloga na poziv CBE JU za 2024. godinu.

Poveznica na događanje: CBE JU Info Day in Croatia, Meeting ID: 848 1342 6692, Passcode: 006433

Program događanja

Prijaviti se možete putem poveznice (pod „događanje“ potrebno je odabrati Nacionalni informativni dan programa Obzor Europa 10. travnja 2024.).

Prijava na događanje otvorena je do kraja dana 8. travnja 2024.

 

2) Horizon Europe Implementation Day in Croatia (11. travnja 2024.)

Organizatori: Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Agencija za mobilnost i programe Europske unije, Europska komisija

Nastavno na nacionalni informativni dan programa Obzor Europa, Agencija za mobilnost i programe EU u suradnji s predstavnicima Europske komisije, 11. travnja 2024. godine organizira događanje „Horizon Europe Implementation Day in Croatia“ na temu praktičnih aspekata prijave i provedbe projekata programa Obzor Europa.

Cilj događanja je prenijeti korisnicima informacije o pronalaženju prilika koje odgovaraju njihovim interesima, pružiti korisne savjete za što uspješnije podnošenje projektnih prijedloga, predstaviti pravila za implementaciju projekata te dati praktične savjete vezano za eksploataciju rezultata projekta i povećanje učinka projekta.

Preliminarni program možete pronaći na sljedećoj poveznici.

Prijaviti se možete putem poveznice (pod „događanje“ potrebno je odabrati „Horizon Europe Implementation Day in Croatia 11. travnja 2024.“).

Prijave su otvorene do ponedjeljka 8. travnja 2024., do kraja dana. Radni jezik je engleski.

 

Obzor Europa