Smatrajući važnom priliku za umrežavanje sa turističkim sektorom, Županija, putem svog projekta ICT Županija i Upravnog odjela za turizam i pomorstvo, generalnog sponzora konferencije ''TNT Split powered by ICT Županija'', koja se održava u Splitu, hotel Radisson Blu, 29. i 30. 04. 2019., organizira panel diskusiju "Nove tehnologije u službi storytelling-a", ponedjeljak 29. 04. 2019. u 11:15 sati.  

Sudionici skupa će tom prigodom saznati što je to storytelling u digitalnom obliku, kakva su iskustva s korištenjem digitalnih storytelling rješenja s aspekta stvaratelja/naručitelja/pružatelja virtualnih turističkih obilazaka te će i sami, besplatno, pogledati virtualni obilazak Dioklecijanove palače.  J.U. RERA SD., u sklopu panel diskusije ''Nove tehnologije u službi storytelling-a", predstaviti će potražnju za novim tehnologijama iz svojih tekućih projekata.

Kao županija s brzorastućim turističkim tržištem, odnosno turizmom kao najznačajnijom gospodarskom granom koja stvara nove poslovne prilike, Splitsko-dalmatinska županija želi aktivniju i konkurentniju lokalnu IT scenu, upravo u tom području, gdje je potražnja za inovativnim tehnološkim rješenjima najveća. Naime, prema svim pokazateljima, suvremeni turisti su postali cyber turisti koji tehnologije koriste kako bi se što više povezali, doživjeli i pobudili što veći spektar osjetila s odabranom destinacijom godišnjeg odmora. S porastom interesa turista za našu županiju, raste i turistička potražnja za povezivanjem s lokalnim autentičnim sadržajima putem interaktivnih metoda koje stvaraju nezaboravne doživljaje.

Cyber turist, iz Splitsko-dalmatinske županije, nosi sa sobom emocije kao ''suvenir''. Turistički doživljaj treba biti prožet svim osjetilima - okusima, mirisima i bojama. Stoga su tržištu potrebna, upravo, takva rješenja jer tehnologije nisu više samo alat za prijenos informacija i usluga, već i za stvaranje kompletnog doživljaja i uspomena. Naša županijska inicijativa usmjerena je ka umrežavanju turističkog i IT sektora, te educiranju na temu Storytelling-a digitalnog doba kako bi potaknuli stvaranje što kvalitetnijih i autentičnijih proizvoda na našem tržištu,  izjavio je Stipe Čogelja, pročelnik za U.O. Turizam i Pomorstvo, SDŽ.

REGISTRACIJA!

PROGRAM: