Sastanak JU RERA SD i članova LCP-a (Lokalne zajednice prakse) projekta TAKEITSLOW održan je 08. listopada 2021. godine u prostorijama Galerije Nerežišća na otoku Braču.
Na sastanku su sudjelovali i predstavnici Instituta za razvoj i međunarodne odnose iz Zagreba.
Marjan Dumanić i Ante Vukasović, predstavnici Javne ustanove RERA SD su održali uvodnu riječ i predstavili program sastanka. Jedan od zadataka projekta TAKE IT SLOW - Životni stil na Jadranu kao inspiracija za održivi razvoj je izrada integriranog strateškog okvira zasnovanog na konceptu pametne specijalizacije za uspostavu, razvoj, upravljanje, marketing i promociju Jadrana kao pametne, zelene, održive, otporne prekogranične turističke destinacije za slow turizam. 
Iva Tolić i Sanja Tišma, pružatelji usluge izrade strateškog okvira i predstavnici Instituta za razvoj i međunarodne odnose iz Zagreba, predstavili su članovima Lokalne zajednice prakse sa otoka Brača pet instrumenata (postojećih) politika za poticanje istraživanja, razvoja i inovacija u procesu unapređenja i/ili kreiranja turističkih proizvoda temeljenih na prirodnoj i kulturnoj baštini, te su pružili stručnu podršku za izradu i planiranje provedbe pametnog akcijskog plana za pilot područje SDŽ - Pustinje Blaca.


Projekt TAKE IT SLOW - “Smart and Slow Tourism Supporting Adriatic Heritage for Tomorrow” (Životni stil na Jadranu kao inspiracija za održivi razvoj) financiran je iz programa Interreg Italija-Hrvatska VA 2014.-2020.