U organizaciji Europske komisije u Bruxellesu održan je 7. Europski forum civilne zaštite, a na njemu su sudjelovali i predstavnici JU RERA SD u sklopu provedbe projekta FIRESPILL. Forum je pozdravnim govorom otvorio Janez Lenarčič, povjerenik Europske komisije za humanitarnu pomoć i upravljanje krizama. 


Cilj Foruma je okupljanje stručnjaka i donositelja odluka u području civilne zaštite i upravljanja katastrofama na nacionalnoj, regionalnoj i lokalnoj razini te predstavnika institucija EU-a, akademske zajednice i privatnog sektora.


Ovogodišnja tema Foruma naziva „Prema bržem, zelenijem i pametnijem upravljanju katastrofama“, obuhvatila je četiri prioritetne osi politike: Jačanje otpornosti na klimatske promjene – priprema za ekstremne vremenske prilike, zaštita građana – prilagođavanje novim rizicima, Europa u svijetu – doseg izvan geografskih granica i Prihvaćanje inovacije i digitalizacije – udruživanje znanja.
Ujedno su u sklopu Foruma održane radionice na temu odgovora na izvanredne događaje i klimatske promjene, na kojima su sudjelovali i predstavnici JU RERA SD zajedno s talijanskim partnerima iz Puglia Region na projektu FIRESPILL.