Our Shared Blue Basin - Annual Event  Video

 

​Ministrica regionalnoga razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak sudjelovala je u Veneciji na početnoj konferenciji Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2021.-2027. gdje je najavila prvi poziv za novo programsko razdoblje 2021.-2027.

Program prekogranične suradnje Italija – Hrvatska 2021.-2027. odobren je od strane Europske komisije 10. kolovoza 2022. godine, a ukupna sredstva Programa iznose 172,98 milijuna eura iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Prvi poziv za programsko razdoblje iznosi 80 milijuna eura, a obuhvatit će 8 županija Jadranske Hrvatske (Dubrovačko-neretvanska županija, Istarska županija, Karlovačka županija, Ličko-senjska županija, Primorsko-goranska županija, Splitsko-dalmatinska županija, Šibensko-kninska županija i Zadarska županija).

Projekti koji će biti sufinancirani odnosit će se na održiv rast u plavoj ekonomiji, održiv pomorski i multimodalni transport, kulturu i turizam za održiv razvoj te promicanje prilagodbi klimatskim promjenama te jačanje i očuvanje prirode, bioraznolikosti i zelene infrastrukture. Stopa sufinanciranja ovog poziva iznosit će 80% što znači da će prijavitelji na ovom pozivu moći ostvariti sufinanciranje projekta u iznosu od 80% dok će svoja sredstva ulagati u iznosu od 20% projektne vrijednosti.

Na ovaj poziv mogu se prijaviti nacionalna, regionalna i lokalna javna tijela i njihova udruženja, javnopravna tijela, neprofitne organizacije, profitne organizacije, međunarodne organizacije koje djeluju prema nacionalnom pravu države članice EU te prema međunarodnom pravu i škole i obrazovne ustanove.

opširnije na MRRFEU