NOVOSTI

  18.04.2017 09:03h

Kreativno proljeće 2017.

 

Kreativno proljeće održati će se od 18.04. do 01.06.2017.godine

 

Organizatori:                                                                                                                                                                                                                                                                                     Grad Kaštela                                                                                                                                                                                                                                                                                                                        Javna ustanova RERA SD

Suorganizator:                                                                                                                                                                                                                                                                                           Turistička zajednica Grada Kaštela

 


KREATIVNE I KULTURNE INDUSTRIJE

Kreativnost i kultura su stvari koje najviše doprinose hrvatskom i europskom bogatstvu, a zapošljavanja koja one stvaraju u pravilu su lokalnog karaktera. Takvi poslovi zahtijevaju širok raspon talenata, a oni koji ih imaju su najčešće mladi ljudi i što je najvažnije ne postoji mogoćnost outsourcinga.

Kreativne i kulturne industrije su jedan od najdinamičnijih sektora gospodarstva. Njihov doprinos hrvatskom BDP procjenjuje se na oko 4%. Mapiranje kreativnih i kulturnih industrija temelji se na obuhvatu od 45 djelatnosti.

 

KREATIVNO PROLJEĆE

Projekt Kreativno proljeće 2017. želi uključiti kreativne i kulturne industrije u formiranje turističke ponude grada i kao projekt dugoročno doprinijeti razvoju kulturnog identiteta grada kao kulturnog turističkog odredišta. Održavanjem manifestacije u razdoblju izvan turističke sezone, odnosno predsezone nastoji se produljiti turistička sezona u gradovima kako bi se osigurao održivi razvoj turizma u gradu.

Projekt Kreativno proljeće želi postati tradicionalno događanje koje je nositelj međusektorske suradnje u daljnjem razvoju kreativnih i kulturnih industrija na razini grada.

 

KREATIVNA ULICA/DIO GRADA – brendirat će simbolički i stvarno važan dio grada za kreativne i kulturne industrije koji će se tijekom Kreativnog proljeća 2017. aktivirati različitim popularizacijskim događanjima – izložbe, koncerti, festivali s posebnim naglaskom na dostupnosti široj javnosti i turistima s obzirom na to da se manifestacija odvija u razdoblju turističke predsezone.

 

Osnovni koncept razvoja ideje nazvane „ULICA KAŠTELANSKOG CRLJENKA – KREATIVNA ULICA“

ULICA se proteže od Kaštilca u Kaštel Gomilici do Kule Nehaj u Kaštel Štafiliću i ide ulicama i putevima uz morsku obalu. U ULICI ćemo obilježiti i ostaviti trajan spomen na otkriće vezano za Kaštelanski Crljenak. Na prostorima ULICE i oko nje će se odvijati razna kulturna događanja i aktivnosti. Sve u njoj i oko nje trebalo bi biti povezano sa kulturom i tradicijom na području Kaštela i općenito sa kreativnim i kulturnim industrijama. Izraditi ćemo i cjeloviti prikaz ULICE (npr. na Google map ili sl.) i označiti posebne lokacije i događanja kao i predstaviti prijedloge nekih rješenja za lokacije i događanja.

Više informacija i raspored događanja na:  https://www.kastela.com/2017/04/14/kreativno-proljece-kastelima/ ,

te u priloženom dokumentu:

 

 

# Dokument: Format: Veličina:
rasporeddogaanja pdf 798.98 KB

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


Info centar za poduzetnike


  ana.bulicic@rera.hr

  +385 21 599 981

PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!