NOVOSTI

  12.05.2017 13:11h

Obilježen Dan Europe 2017.

 


Kako funkcionira Europska unija, koje politike izravno utječu na svakodnevni život te kakve su mogućnosti rada i studiranja u drugim državama članicama. Među ostalim moglo se doznati na manifestaciji koju je u središtu Splita upriličila Javna ustanova RERA SD, odnosno Splitsko-dalmatinska razvojna agencija koja je ujedno predstavila i svoje projekte koji se financiraju iz sredstava Europske unije.

 

Građani su danas mogli dobiti više informacija o načinu funkcioniranja Europske unije, politikama koje direktno utječu na svakodnevni život te mogućnostima rada i studiranja u drugim državama članicama. Informirati su se mogli izravno od djelatnika Europa Direct ureda kojeg je RERA osnovala kako bi građanima mogao pružati sve potrebne informacije o EU.

 

U povodu Dana Europe RERA je građanima predstavila i projekte koje provodi, a koji se financiraju novcem EU fondova.

 

Predstavljena je i još jedna vrijednost EU, Kulinarska Baština Splitsko-dalmatinske županije. Splićani su se gostili autohtonim i tradicijskim proizvodima Kulinarske Baštine koji su dio međunarodno priznate oznake Culinary Heritage Europe.

 

Tako su se na degustacijskom stolu našli zaštićeni proizvodi: bračka torta hrapaćuša, poljički soparnik, torta makarana, imotski pršut zatim sir, riblje prerađevine i kruh ispod peke. Sve su to proizvodi za koje možemo kazati da su dio naše tradicije, autohtoni od sirovina koje su rasle pod našim suncem, u našoj zemlji, moru i rijekama i pripremljeni na naš način.

 

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


Info centar za poduzetnike


  ana.bulicic@rera.hr

  +385 21 599 981

PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!