NOVOSTI

  25.05.2017 10:32h

Održana EkoFjera 2017

 

U organizaciji Javne ustanove za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije RERA SD i Udruge ekoloških proizvođača Dalmacije – Dalmacija EKO, 19. i 20. svibnja 2017. godine na prostoru Prokurativa u Splitu održana je druga po redu EkoFjera, najveći sajam ekoloških proizvoda u Republici Hrvatskoj.


Na EkoFjeri 2017 je sudjelovalo više od 50 certificiranih ekoloških proizvođača iz svih dijelova Republike Hrvatske, najviše iz Dalmacije, ali i iz Istre, Primorja i kontinentalnog dijela. Na njihovim štandovima mogli su se naći sljedeći proizvodi: svježe povrće i jagode, sadnice i začinsko bilje, džemovi, umaci, sirupi, čajevi, začini, rogačevo i raženo brašno, proizvodi od konoplje, med i ostali pčelinji proizvodi, maslinovo ulje, konzervirane masline, laneno ulje i ulje od lješnjaka, proizvodi od suhih smokava, sušene buče, kravlji i kozji sir, rakije i likeri, crno i bijelo vino, varenik, proizvodi od lavande, cvijet soli, sapuni, balzami i ostali kozmetički preparati, tekuća ekološka gnojiva itd. Svoje štandove imali su i Visoka škola Aspira te OŠ Aržano.

Ideja sajma se razvila iz projekta Europske unije- EkoBiz, koji je imao za cilj zainteresirati mlade za bavljenje ekološkom poljoprivredom, što je i uspjelo. Naime u Udruzi ekoloških proizvođača su uglavnom mlađi članovi.

U petak je održana i vinska škola i kušanje ekoloških vina, a u subotu vrtlarsko-kreativna radionica za djecu. U sklopu sajma održane su i nagradne igre u kojima su dobitnici dobili paket različitih ekoloških proizvoda, susret proizvođača sa predstavnicima restorana, a ugostitelji unutar Dioklecijanove palače (GastroGet) bogatim gastronomskm programom i popratnim aktivnostima pod sloganom „od polja do pjata“ podržali su sajam.

 

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


Info centar za poduzetnike


  ana.bulicic@rera.hr

  +385 21 599 981

PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!