Poslovni događaj okupit će projektne partnere iz Italije i Hrvatske i tour – operatore s naglaskom na pristupačni turizam (eng. accessible tourism) iz nekoliko država: Hrvatska, Italija, Njemačka, Poljska i dr. Susret hrvatskih i talijanskih tour- operatora s tour – operatorima drugih tržišta bit će prilika za razmjenu poslovnih programa i ideja, ali i mogućnost za ostvarenje novih suradnji. Tijekom poslovnog događaja, naglasak će se staviti na promociju Kataloga prekogranične mreže pristupačnih turističkih odredišta u Hrvatskoj i Italiji, izrađenog u okviru projekta, a koji je usmjeren na promicanje i razvijanje svijesti o inkluzivnom turističkom pristupu.

 

Cilj projekta je razviti i promovirati prekograničnu mrežu turističkih destinacija pristupačnog turizma. Unaprjeđivanjem pristupačnosti prirodnih i kulturnih znamenitosti odabranih destinacija te promocijom novih turističkih usluga poticat će se socijalna uključenost osoba u nepovoljnom položaju ili s posebnim potrebama (osobe s invaliditetom, starije osobe, grupe, obitelji s djecom, itd.), ali i na taj način doprinijeti smanjenju izražene sezonalnosti.

 

Organizacija b2b događaja i promocija Kataloga prekogranične mreže pristupačnih turističkih odredišta doprinose cilju projekta kroz zajedničku turističku promociju uključenih destinacija te će na taj način poboljšati dostupnost pristupačnih turističkih destinacija na području Hrvatske i Italije.