U sklopu projekta TOURISM4ALL, Javna ustanova RERA S.D. 25. lipnja 2021. organizirala je b2b sastanak (eng. business-to-business) koji je okupio projektne partnere iz Italije i Hrvatske te turoperatore koji rade s njemačkim, poljskim, slovenskim i drugim tržištima, s naglaskom na pristupačni turizam (eng. accessible tourism). Odaziv je bio dobar, prisustvovalo je 20-ak turoperatora koji su uspostavili kontakte, najviše iz Hrvatske i Italije,.

Susret hrvatskih i talijanskih turoperatora s turoperatorima drugih europskih tržišta bila je prilika za razmjenu poslovnih programa i ideja, ali i mogućnost za ostvarenje novih suradnji. Naglasak je stavljen na promociju Kataloga prekogranične mreže pristupačnih turističkih odredišta u Hrvatskoj i Italiji, izrađenog u okviru projekta, a koji je usmjeren na promicanje i razvijanje svijesti o inkluzivnom turističkom pristupu.

Cilj projekta, sufinanciranog bespovratnim sredstvima iz Programa prekogranične suradnje Italija - Hrvatska (CBC; 2014 - 2020 V - A Interreg), jest razviti i promovirati prekograničnu mrežu turističkih destinacija pristupačnog turizma.

Unaprjeđivanjem pristupačnosti prirodnih i kulturnih znamenitosti odabranih destinacija te promocijom novih turističkih usluga poticat će se socijalna uključenost osoba u nepovoljnom položaju (osobe s invaliditetom, starije osobe, grupe, obitelji s djecom, itd.), ali i na taj način doprinijeti smanjenju izražene sezonalnosti.

Organizacija ovog b2b događaja i promocija Kataloga prekogranične mreže pristupačnih turističkih odredišta doprinose cilju projekta kroz zajedničku turističku promociju uključenih destinacija. Na ovaj način očekuje se poboljšanje dostupnosti i vidljivosti pristupačnih turističkih destinacija s područja Hrvatske i Italije na turističkom tržištu.