NOVOSTI

  09.07.2020 13:00h

TOURISM4ALL – nabava tematske opreme (dizalo) u HNK Split

 

TOURISM4ALL – nabava tematske opreme (dizalo) u HNK Split

 

 

Procijenjena vrijednost nabave dizala je 195 tisuća kuna, bez PDV-a, od čega JU RERA S.D. sufinancira iz budžeta projekta TOURISM4ALL udio od 20.300 EUR 

 

 

 

 


 

JU RERA S.D. partner je na projektu TOURISM4ALL iz programa Interreg V-A Italy-Croatia CBC Programme, koji je započeo u studenom 2018. godine, a predviđeno trajanje projekta je 29,5 mjeseci. Udio u budžetu projekta za JU RERA S.D. iznosi 220.000 EUR, od čega je 85% sufinancirano iz ERDF-a.

Cilj projekta jest razvoj i promicanje prekogranične mreže dostupnih turističkih odredišta s prirodnom i kulturnom baštinom kroz promicanje socijalne uključenosti i razvoj turističkih usluga za osobe u nepovoljnom položaju (primjerice osobe s invaliditetom, starije osobe, itd.).

JU RERA S.D. se u sklopu provedbe pilot projekta, odnosno implementacije ideje integrirane pristupačne turističke ponude na području Grada Splita, specifično obuhvatu Dioklecijanove palače (UNESCO-v lokalitet zajedno s neposrednom kontakt zonom), odlučila na suradnju s Gradom Splitom u vidu sinergijskog ulaganja u obnovu zgrade Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu. Složeni projekt obnove uključuje i ugradnju dizala, što će osobama koje se otežano kreću omogućiti pristup kazališnoj dvorani.

Grad Split je 2019. godine naručio izradu glavnih projekata prilagodbe zgrade splitskog HNK osobama s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću. Ovim projektom planirana je ugradnja dizala od razine ulaznog prostora u prizemlju HNK do razine prve etaže – foajea, a odakle je osiguran pristup ložama (mezanin). Ugradnja lifta predviđena je na mjestu gdje se trenutno nalazi blagajna koja će se izmjestiti. 

Procijenjena vrijednost nabave dizala je 195 tisuća kuna, bez PDV-a, od čega JU RERA S.D. sufinancira iz budžeta projekta TOURISM4ALL udio od 20.300 EUR (u kunskoj protuvrijednosti),  dok vrijednost radova rekonstrukcije iznosi 395 tisuća kuna, bez PDV-a. 

Ova investicija predstavlja izvrstan primjer praktične suradnje i koordinacije javnih institucija, JU RERA S.D., Grada Splita i Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu te se nadamo da će se nastaviti i u budućnosti kroz nove projekte.

Za više detalja o nabavi tematske opreme i rekonstrukcijskih radova u članku

 

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!