NOVOSTI

  22.05.2020 12:06h

WiFi4EU Uskoro otvaranje poziva za uspostavu besplatnog Wi-Fi za građane Europe

 

WiFi4EU Uskoro otvaranje poziva za uspostavu besplatnog Wi-Fi za građane Europe

 

Inicijativom WiFi4EU u općinama diljem Europe promiče se besplatan Wi-Fi pristup za građane u javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, javne zgrade, knjižnice, zdravstveni centri i muzeji.


 

Novi datum otvaranja četvrtog i posljednjeg poziva inicijative WiFi4EU najavljen je za 3. lipnja 2020. u 13:00 sati Proračunom za poziv u iznosu od 14,2 milijuna eura Komisija će podijeliti 947 vaučera općinama diljem Europe, a poziv će biti otvoren do 4. lipnja 2020. godine do 17 sati.

Cilj inicijative WiFi4EU je osigurati visokokvalitetan besplatan pristup internetu za građane i posjetitelje preko pristupnih točaka za Wi-Fi na javnim prostorima kao što su parkovi, trgovi, uprave, knjižnice i zdravstveni centri u cijelom EU-u. Vaučeri koje u okviru inicijative financira Europska komisija dodijelit će se kao potpora općinama za instaliranje pristupnih točaka za Wi-Fi u središtima javnog života, koje će ugraditi poduzeća za instaliranje bežičnog interneta.

Ako već nemaju besplatne pristupne točke za Wi-Fi, općine imaju mogućnost zatražiti vaučere u vrijednosti od 15 tisuća eura za ugradnju potrebne opreme na javnim mjestima. Inicijativa WiFi4EU dostupna je tijelima javnog sektora država članica EU-a te državama sudionicama iz EGP-a (Norveška i Island). Sudjelovati mogu samo općine (ili ekvivalentne lokalne uprave) ili udruženja općina. Popis subjekata koji se mogu prijaviti dogovoren je s državama članicama i dostupan je ovdje.

Svaka općina tijekom cijelog trajanja inicijative WiFi4EU može iskoristiti samo jedan vaučer. Dakle, općine kojima je dodijeljen vaučer u prethodnim pozivima za WiFi4EU ne mogu podnijeti zahtjev u ovom pozivu, no općine koje nisu bile uspješne mogu ponovno pokušati u ovom pozivu. Više informacija nalazi se ovdje.

 

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!