NOVOSTI

  14.11.2019 13:04h

TJEDAN KRUŽNE EKONOMIJE CIRCE2020

 

Expansion of the CIRcular Economy concept in the Central Europe local productive districts

 


 

Na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu, jučer je održan niz predavanja na temu kružnog gospodarstva u sustavu gospodarenja otpadom, a sve u sklopu TJEDNA KRUŽNE EKONOMIJE u okviru projekta CIRCE 2020  (Expansion of the CIRcular Economy concept in the Central Europe local productive districts) - Programa transnacionalne suradnje INTERREG Središnja Europa 2014.-2020.

Javna ustanova RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije i tvrtka Čistoća Cetinske krajine d.o.o. iz Sinja partneri su na projektu CIRCE2020 čiji je cilj širenje i poticanje koncepta kružnog gospodarstva u pet industrijskih pilot područja svake od zemalja partnera -  Italija, Austrija, Mađarska i Poljska. Ukupna vrijednost projekta je 1.934.000,00 eura, a provedba  traje 36 mjeseci sa završetkom u lipnju 2020. godine.

Kružno gospodarstvo je model proizvodnje i potrošnje koji uključuje dijeljenje, posudbu, ponovno korištenje, popravljanje, obnavljanje i reciklažu postojećih proizvoda i materijala što je dulje moguće kako bi se stvorila dodatna - duža - vrijednost proizvoda. Na ovaj način produljuje se životni vijek proizvoda te istovremeno smanjuje količina otpada.

 

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!