NOVOSTI

  27.02.2020 10:37h

Drugi sastanak projektnih partnera Projekta PMO-GATE

 


U organizaciji Instituto Nazionale di Oceanografia e Geofisica Sperimentale (OGS) iz Italije (Trst), održan je 19. i 20. veljače 2020. godine u Trstu drugi sastanak projektnih partnera uključenih u Projekt PMO-GATE (Preventing, Managing and Overcoming natural-hazards risks to mitiGATE economic and social impact).

Sedam projektnih partnera (Sveučilište Ferrara, FGAG Split, JU RERA SD, OGS Trst, NATIONAL INSTITUTE OF GEOPHISICS AND VOLCANOLOGY, Grad Kaštela, Grad Ferrara) na sastanku su raspravljali o mogućnostima unapređenja projektnih aktivnosti te o koordinaciji provođenja istih u narednom dvogodišnjem periodu. Isto tako, zajednički je sastanak bio prilika za pregled aktivnosti provedenih u prvoj godini projekta, kao i procjenu napretka radnih paketa te zajedničko planiranje projektnih aktivnosti za sljedeću godinu.

Kao glavna tema sastanka svakako se mogu izdvojiti:

  • komunikacijske aktivnosti koje su obuhvatile  sve ciljne skupine projekta a u svrhu podizanja svijesti o prirodnim i klimatskim opasnostima u dvije regije: talijanskoj pokrajini Emilia i Splitsko-dalmatinskoj županiji.

-    razvoj metodologije za sprječavanje, upravljanje i prevladavanje rizika od  višestruko opasnih  prirodnih katastrofa specifičnih  za ova područja  (potres, poplava, obalna poplava i meteo-tsunami).

 Komunikacija je uistinu strateški ključna točka Interreg projekata i „mantra“ službenih smjernica projekta.

Projekt će se provoditi do lipnja 2021. godine, razvijanjem istraživačkih  aktivnosti, umrežavanjem svih dionika i diseminacijom rezultata, podataka, informacija i znanja širem krugu korisnika.

 

 

Kontakt: pmogate@gmail.com

Profesorica Elena Benvenuti

 Odjel za inženjerstvo Sveučilišta u Ferrari

 e-mail: elena.benvenuti@unife.it

Web: https://www.italy-croatia.eu/pmo-gate 

Facebook:  www.facebook.com/pmogate

 

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!