NOVOSTI

  02.12.2019 11:51h

GECO2 U SPLITU

 

 

U organizaciji JU RERA S.D. održan je krajem studenog u Splitu sastanak projektnih  partnera na projektu Green Economy and CO2 - GECO2. Riječ je o projektu čija je ukupna vrijednost oko 2,5 milijuna eura, a financira se iz prekograničnog programa suradnje Interreg Italija-Hrvatska.


 

U projektu sudjeluje sedam projektnih partnera iz Italije i Hrvatske:  Internacionalni Centar za napredne Mediteranske agronomske studije - Mediteranski agronomski studij Bari, Regija Molise, Regija Marche i Legacoop Romagna iz Italije te Javna ustanova RERA za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Agencija za ruralni razvoj Zadarske županije i Dubrovačko neretvanska županija iz Hrvatske.

GECO2 se pridružuje borbi protiv klimatskih promjena razvijajući nove poljoprivredne i industrijske model. Cilj projekta je uspostava regionalnih centara za promatranje klimatskih promjena kao i predstavljanje hrvatskim i talijanskim tvrtkama novog dobrovoljnog tržišta ugljika kroz ekonomsku valorizaciju poljoprivrednih praksa. Potencijalni kupci su primjerice industrijske ili uslužne tvrtke koje žele na tržištu sudjelovati s održivim proizvodom koji će nositi markicu „CO2 free“ čime bi njihovi proizvodi dobili dodanu vrijednost. Projekt bi omogućio stvaranje mreže lokalnih centara za praćenje klimatskih promjena u Jadranskoj regiji i time pomogao lokalnim zajednicama u prilagodbi i smanjenju negativnih učinaka klimatskih promjena.

Na sastanku su dogovorene smjernice za nastavak projektnih aktivnosti

 

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!