Na početku predstavljanja, Maja Vukan i Srećko Radnić iz Javne ustanove RERA SD. održali su prezentaciju projekta ''REVIVAL'', čiji je glavni cilj revitalizacija izgubljenog nasljeđa 20. stoljeća u jadranskom području, u sklopu kojeg je i osmišljena oznaka za brendiranje i promociju crljenka. Certifikat je namijenjen označavanju vrhunske usluge, podizanju kvalitete te promociji i prodaji vina sorte crljenak na domaćem tržištu. Također je, uz neizostavno kušanje vina,  predstavljen i pravilnik u kojem su propisani uvjeti i postupci dodjele oznake ''Zin-friendly''. Takav jedan certifkat trebao bi doprinijeti udruživanju kaštelanskih vinara i mapiranju Kaštela na vinskoj karti svijeta kao Domovine Zinfandela. 

Projekt ''REVIVAL'' zajednički provode četiri hrvatska i četiri talijanska partnera. Od talijanskih partnera sudjeluju Općine Forli, Campobasso, Cesenatico i Pesaro, a od hrvatskih Grad Rijeka, Grad Zadar, Sveučilište u Zadru i JU RERA S.D.i upravo  prekogranična suradnja od iznimne je važnosti za promociju u inozemstvu. Svi hrvatski partneri su sudjelovali na promociji te su dobili svoje kartice vjernosti s oznakom ZIN-friendly.

Predstavljanju projekta prethodila je storytelling šetnja, kojom je uz priču o Miljenku i Dobrili prezentirana bogata kulturna baština Kaštela, a  storytelling predstavljen kao inovativan alat u interpretaciji baštine koji se također razvija unutar projekta REVIVAL.

Na prezentaciji su najavljene brojne buduće aktivnosti  u sklopu projekta, od kojih je centralna WINE&GASTRO sajam planiran za rujan, a koji bi se trebao nastaviti održavati i nakon provedbe projekta te na taj način doprinijeti bogatijoj turističkoj ponudi, smanjenju sezonalnosti i posljedično održivijem turističkom razvoju, što je opći cilj projekta.