Venecijanski filmski festival nadaleko poznati i priznati događaj na otoku Lido, ove godine osim zvijezda iz glumačkog svijeta, na crvenom tepihu imao je i znanstvenike, istraživače, projektne menadžere... Budući je u sklopu glamuroznog eventa 78. „Mostra Internazionale D arte Cinematografica di Venezia”, legendarnog venecijanskog Bienala, održan i sastanak-promocija europskog programa „Interreg Italy-Croatia”.

Radi se o Programu prekogranične suradnje između dvije zemlje, Italije i Hrvatske, u razdoblju 2014.-2020., koji obuhvaća brojne projekte naših i talijanskih institucija, a sve s jednim ciljem – zaštita plavog Jadrana i bolje upravljanje tim prirodnim bogastvom koje povezuje naše dvije zemlje.

Ujedno su promotori raznih projekata u venecijanskom hotelu Excelsior, predstavili sve ono na čemu timovi stručnjaka rade minulih šest godina, kako i na koji način štite ne samo morsku flotu i faunu, već i kulturnu baštinu, detalje iz života naših predaka „oblače” u novo modernije ruho primamljivo turistima, suvremenim nomadima, mlađim generacijama, a sve te ideje realiziraju se zahvaljujući prvenstveno europskim novcem. Iz EU blagajne osigurano je, naime, 85 posto sredstava za svaki projekt u sklopu programa Interreg Italija-Hrvatska.  Više na "Otvoreno more"