Projekt „TAKE IT SLOW“ osmišljen je s ciljem upravljanja i promocije Jadrana kao održive, zelene i pametne europske turističke regije kroz uspostavu lanca vrijednosti u turizmu prema načelima pametne specijalizacije.

Na konferenciji su projektni partneri zajedno s talijanskim i hrvatskim dionicima i stručnjacima iz turističkog sektora osnažili ulogu održivog, pametnog i kulturnog turizma u obalnim i unutarnjim područjima jadranske regije. Od ključnih dionika s otoka Brača sudjelovali su Ivana Jelinčić iz TZ Postira koja je kroz vrlo zanimljivu prezentaciju predstavila Svjetsko prvenstvo u branju maslina koje je jedinstveno u svijetu. Osim brojnih nacionalnih nagrada, kvalitetu ove manifestacija potvrđuje nagrada za Najbolje kreativno iskustvo u turizmu na svijetu 2019. Nagrada je dodjeljena na svjetskom turističkom sajmu FITUR u Madridu u siječnju 2020. godine. Sudionici konferencije bili su oduševljeni ovim inovativnim događajem, kao i Muzejem Uja čiji je vlasnik, Kruno Cukrov, također sudjelovao na konferenciji i podijelio svoja iskustva o nastavljanju obiteljske tradicije bavljena maslinarstvom na kreativan način upravo kroz pokretanje Muzeja uja u malom mjestu Škrip na otoku Braču.

Tijekom konferencije razmijenjene su dobre prakse u pogledu inicijativa, proizvoda i turističkih usluga te su predstavljeni rezultati tematskih istraživanja, prirodne i kulturne baštine, realizirani u okviru projekta TAKE IT SLOW.

U povodu konferencije za partnere na projektu organiziran je obilazak Recanatija, kao primjera turističko-kulturne destinacije čiji je snažan identitet vezan uz umjetnost, poeziju i glazbu.

Konferencija je zaključena okruglim stolom na kojem su stručnjaci za turistički marketing raspravljali o budućnosti jadranske regije kao integrirane, održive i dostupne turističke destinacije, tijekom cijele godine.