NOVOSTI

  18.01.2019 15:00h

Konferencija "Prilagodba klimatskim promjenama u obalnom području"

 

Konferencija "Prilagodba klimatskim promjenama u obalnom području"

 

Javna ustanova RERA SD I EDIC Split organiziraju konferenciju „Prilagodba klimatskim promjenama u obalnom području“ koja će se održati 22. siječnja 2019. godine (utorak) u dvorcu Vitturi u  Kaštel Lukšiću, Brce 1 s početkom u 9 sati.


JU RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko dalmatinske županije provodi projekt CO-EVOLVE financiran iz programa Interreg Medterranean.

CO-EVOLVE projekt ima za cilj analizirati i promicati usklađeno djelovanje ljudskih aktivnosti i prirodnih sustava u turističkim obalnim područjima, uzimajući u obzir posljedice klimatskih promjena, omogućavajući održivi razvoj turističkih aktivnosti te suživot i zajedničko djelovanje u svim namjenama obalnog i morskog područja i resursa, sve na temelju načela Integralnog upravljanja obalnim područjem.

U sklopu projekta radimo na izradi Plana upravljanja obalnim područjem grada Kaštela, kao pilot područja navedenog projekta.

Izradom Plana nastojimo lokalnim i regionalnim vlastima ponuditi nova rješenja i načine upravljanja koji će im biti od koristi u planiranju, projektiranju i upravljanju obalnim pojasom.

U RH je 2016. godine donesen Program mjera zaštite i upravljanja morskim okolišem i obalnim područjem RH, kojim se na nacionalnoj razini na objedinjen način odgovara na zahtjeve Protokola i Okvirne direktive EU o morskom okolišu. Na razini obalnih županija zadnjih nekoliko godina provode se aktivnosti koje se izravno odnose na provedbu Protokola.

Želja nam je kapitalizirati dobru praksu uključivanja dionika te ustanoviti stalno tijelo koje bi promoviralo takve i slične aktivnosti u svim JLS na obalnom području.

Na putu prema tom cilju kao i u cilju jačanja kapaciteta svih dionika priredit ćemo konferenciju „Prilagodba klimatskim promjenama u obalnom području“.

Preuzmite program konferencije:

 

# Dokument: Format: Veličina:
PROGRAM pdf 495.14 KB

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!