Organizator navedenog događanja je Javna ustanova RERA S.D. u suorganizaciji Grada Splita i Turističke zajednice grada Splita.

U sklopu događanja, „Splitska torta“ predstavljena je kao dio splitske kulinarske baštine i očuvanja autohtonog proizvoda što je i jedan od glavnih ciljeva projekta Kulinarska baština. Osim očuvanja baštine, cilj ovog projekta je oživljavanje regije kroz proizvodnju autohtonih tradicijskih proizvoda, kao i ove torte, i njihovo uvrštavanje u gastronomsku ponudu u restoranima, slastičarnama, hotelima.

Najvažniji dio događanja odnosio se na natjecanje u odabiru najbolje Splitske torte u kojem su, u ulozi žirija sudjelovali predstavnici organizatora i stručnjaka. Članovi žirija bili su zamjenica gradonačelnika Jelena Hrgović, čelnica TZ Split Alijana Vukšić, nastavnica slastičarstva iz Turističko-ugostiteljske škole Cvita Lolić, slastičarka Teta Mamut, kuharice Marija Lulić i Sandra Šore, te predstavnica organizatora iz JU RERA S.D. i inicijatorica događanja Ivanka Luetić Boban.

Na poziv za sudjelovanje u natjecanju odazvali su se naše sugrađanke i sugrađani, slastičarne i restorani, a žiri je odlučivao o 20 torti, uz koje su se našle i torte Turističko-ugostiteljske škole koje su zbog propozicija morale biti izuzete od ocijenjvanja.

Žiri je o odabrao 3 najbolje torte i nagradio dobitnice novčanim nagradama. Pobjednica natjecanja je Stana Miletić, drugo mjesto je pripalo Ivani Vlah, a treću nagradu je dobila Ilona Kirovskaja. Pobjednica gđa Miletić nije krila oduševljenje kazavši: „Malo sam iznenađena, ali opet sam se nadala bar trećoj nagradi jer sam tortu radila s ljubavlju i iskustvom. Ona je originalna, jer je u njoj sve tradicionalno. Sve je ekološki i to su sve proizvodi s mog imanja, tako sam je i ukrasila sa jestivim splitskim ružicama. Morate najprije raditi s ljubavlju da bi vam uspjelo, a morate i nešto znati.“

Inicijatorica ovog događaja, gđa. Ivanka Luetić Boban, pozvala je na popularizaciju Splitske torte i uvrštavanje iste na jelovnike, u sklopu naše turističko-gastronomske ponude. Spomenula je, kako je u ovom trenutku Splitsku tortu moguće pronaći na jako malo ugostiteljskih mjesta i pozvala sugrađane da je što više koriste na svojim proslavama i u svojim domovima.