Predstavljajući Nacionalni plan razvoja otoka, ministrica Tramišak kazala je kako je to strateški nacionalni dokument koji ide u smjeru razvoja plana otoka pojasnivši kako je ovo prvi put da je uz Zakon o otocima kreiran dokument jasnih smjernica kojim će se ostvariti zadani ciljevi u narednom razdoblju.

„Smisao njega bilo je i preklopiti se sa svim mogućim izvorima financiranja vrijednih projekata kako bismo što prije usmjerili na način da obuhvati svakog stanovnika koji živi na otočnom području i na svim otocima te da poboljšamo kvalitetu života i dostupnost javnih usluga i servisa“, izjavila je ministrica Tramišak.

„Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kontinuirano godinama radi na unaprjeđenju svojih politika kroz Program razvoja otoka odnosno iz nacionalnog izvora financiranja gdje se ulaže u projekte poput ulaganja u kvalitetniju zdravstvenu zaštitu, predškolski odgoj i obrazovanje, ceste, javnu rasvjetu kao i zgradu Arsenala“, nastavila je ministrica Tramišak.

Ministrica je kazala kako je u proteklom razdoblju, odnosno od 2016. do danas uloženo više od 7,5 milijardi kuna u razvojne projekte na području otoka.

Predstavljajući Registar otoka, ministrica Tramišak izjavila je kako je u registru prikazan popis svih 1244 otoka, broj stanovnika i posebnosti pojedinog otoka.  Opširnije