NOVOSTI

  06.02.2019 12:26h

„Socijalni dijalog i mogućnosti financiranja iz EU i nacionalnih fondova“

 

„Socijalni dijalog i mogućnosti financiranja iz EU i nacionalnih fondova“

 

5. veljače, 2019.g., u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca Regionalnog ureda u Splitu održao se okrugli stol u okviru projekta SPARTAK, pod nazivom „Socijalni dijalog i mogućnosti financiranja iz EU i nacionalnih fondova“


Moderator događanja bio je Marin Urlić (CEDRA) s višegodišnjim iskustvom u privatnom i civilnom sektoru u pisanju projekata i upravljanju projektnim ciklusom. Tema okruglog stola bilo je provođenje projekata putem ESI, nacionalnih i lokalnih fondova te drugih izvora financiranja. Govorilo se o mogućnostima financiranja projekata na lokalnoj razini koji nemaju izdašne financijske pakete, ali su dobar početak za učenje projektnog menadžmenta i osiguravaju reference za provođenje složenijih projekata.

Predstavnici udruga civilnog društva iznijeli su svoja iskustva provođenja projekata te istaknuli suradnike kao važan izvor informacija pri pisanju i provođenju projekta, neovisno radi li se o suradnicima civilnog, javnog ili privatnog sektora.

Privatni sektor je istaknuo da su i dalje ovisni o  komercijalnim izvorima financiranja preko banaka i ostalih kreditnih institucija, dok su u ovom programskom razdoblju 2014.-2020. sredstva iz EU fondova nedostatna. Ohrabruje najava resornog ministarstva da će u sljedećoj financijskoj perspektivi od 2021. godine biti izdašnije alokacije za privatni sektor jer je i u Europskoj uniji prepoznat potencijal malog i srednjeg poduzetništva. 

Predstavnici privatnog sektora su istaknuli kako za privatno poduzetništvo trenutno nema raspisanih natječaja, a ista se i ne očekuju u ovom programskom razdoblju. Tu su javni i civilni sektor u prednosti te su ovakvi susreti prilika suradnje različitih sektora.

Također se na okruglom stolu dotaklo prioritetnih aktivnosti budućeg djelovanja Socijalnog vijeća koje će se baviti interesima i potrebama javnog, civilnog i privatnog sektora vezano za stanje na tržištu rada, nedostatak radne snage te ostala pitanja kojima se projekt SPARTAK bavi.

Projekt SPARTAK – Socijalno partnerstvo za razvoj i konkurentnost usmjeren je na osnaživanje socijalnog dijaloga i rješavanje ključnih razvojnih problema Splitsko-dalmatinske županije u sferi rada, zapošljavanja, konkurentnosti i održivog gospodarskog razvoja te je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 1.496.021,00 Kn.

 

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!