NOVOSTI

  06.07.2017 13:13h

Održana IV.izborna skupština Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Splitsko-dalmatinske županije

 


Dana 5. srpnja 2017. godine u vremenu od 10:00 do 12:00 sati u prostorijama Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske na Zenti u Splitu održana je IV. izborna skupština Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Splitsko – dalmatinske županije (LPZ SDŽ). U ime župana gosp. Blaženka Bobana, ujedno i predsjednika Lokalnog partnerstva za zapošljavanje, nazočne je pozdravio zamjenik župana gosp. Ante Šošić koji je svojim afirmativnim govorom osnažio aktivnosti LPZ-a i veliku energiju, entuzijazam, znanje kao i volonterski rad kojega su članovi u proteklom vremenskom razdoblju uložili kako bi iz svega toga „iznjedrili“ važeću Strategiju razvoja ljudskih potencijala SDŽ 2014.-2020. godine.

 

Nakon usvajanja zapisnika s prethodne Skupštine LPZ SDŽ, izabran je zapisničar i to gđa Marina Mladineo Bartulović, dok su svi članovi LPZ-a, njih 25, jednoglasno podržali izbor istih tijela koji će upravljati i u narednom razdoblju LPZ SDŽ: predsjedavati će Splitsko – dalmatinska županija (župan) dok će dopredsjedničke institucije predstavljati Hrvatska udruga poslodavaca – regionalni ured Split (HUP) i Hrvatski zavod za zapošljavanje – regionalni ured Split (HZZ). Tehničko tajništvo će i ubuduće dijeliti RERA SD Split za tehničko-administrativne poslove i CEDRA Split za projektno-razvojne poslove.

 

Izvješće o radu za proteklo razdoblje iznio je gosp. Ranko Milić kao i novi - dostavljeni Akcijski plan LPZ SDŽ koji je, kao i izvješće, usvojen. Na kraju skupštine je prezentiran i projektni prijedlog za natječaj Ministarstva rada i mirovinskog sustava (iz sredstava Europskog socijalnog fonda) naziva „Lokalnim partnerstvom do svijeta rada“ koji će LPZ SDŽ aplicirati i za kojeg se može dobiti do 2.000.000,00 kn za planirane aktivnosti povećanja zapošljivosti ranjivih skupina na tržištu rada kroz pripremu i provedbu inovativnih lokalnih inicijativa za poticanje zapošljavanja, usklađenih s lokalnim potrebama i strateškim prioritetima. Samim projektom bi se osiguralo i održivo funkcioniranje LPZ SDŽ.Svi sudionici skupštine su kroz konstruktivni dijalog, dali svoj doprinos u prijedlozima za izmjenu politika kako na nacionalnoj, ali isto tako i na regionalnoj odnosno lokalnoj razini, a što će se kroz aktivnosti i mjere projekta koji se planira povesti, nastojati provesti na zadovoljstvo svih, a naročito osoba iz tzv. ranjivih skupina (dugotrajno nezaposleni, žene, mladi od 15 do 29 godina, hrvatski branitelji i članovi obitelji stradalnika Domovinskog rata, djeca dragovoljaca Domovinskog rata starija od 15 godina, osobe s invaliditetom, nacionalne manjine te osobe starije od 50 godina) i nove kategorije – učenika.

 

 

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


Info centar za poduzetnike


  ana.bulicic@rera.hr

  +385 21 599 981

PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!