Javna ustanova RERA S.D. organizirala je završnu konferenciju projekta „City Water Circles - CWC“ sufinanciranog iz Programa transnacionalne suradnje INTERREG Središnja Europa 2014.-2020. Cilj projekta jest primijeniti nova inovativna rješenja (zelene krovove, upotrebu sive vode, opremu za uštedu vode i pametno mjerenje potrošnje vode i sl.) te podići svijest javnosti o načinu upotrebe voda u domaćinstvima i gradskom upravljanju vodom. 

Završna konferencija održana je u četvrtak, 9. lipnja 2022. godine na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije u Splitu (FGAG) kako bi se predstavili projektni rezultati i baze znanja, prikupljene u suradnji sa sudionicima uključenim u provedbu projekta.

Završna konferencija okupila je brojne stručnjake koji su bili uključeni u provedbu projekta, kao i ključne dionike za stvaranje zakonodavnog i političkog okvira u području upravljanja vodama u Republici Hrvatskoj. Prije završne konferencije održala se press konferencija za novinare gdje su se obratili gđa. Mihaela Tomašević, voditeljica odjela za provedbu programa i projekata - JU RERA S.D., prof. doc. dr. sc. Ivo Andrić, g. Božidar Čapalija iz ViK-a, g. Petar Šolić iz Waveforma te gđa. Zsuzsana Kiraly iz mađarske općine Zuglo. U izjavama su istaknuli koliko su ovakvi projekti važni za razvoj novih strategija te da su inovativni pristupi uvijek dobrodošli.

Završnu konferenciju otvorili su gđa. Mihaela Tomašević i doc. dr. sc. Ivo Andrić želeći srdačnu dobrodošlicu i predstavljajući projekt CWC, projektne aktivnosti i njegove glavne ciljeve. Uslijedile su prezentacije glavnih sudionika projekta, kao i predstavljanje pilot gradova gdje se projekt provodio. Potom je doc. dr. sc. Ivo Andrić otvorio panel diskusiju u kojoj su ključni dionici raspravljali o iskustvima, prilikama i izazovima s kojima su se sudionici projekta susreli tijekom provedbe. Također, raspravljalo se kojim se načinima može uspostaviti kružno upravljanje vodama u Europi te s kojim se strateškim problemima susreću gradovi diljem Europe. Nakon rasprave, predstavljena je i radionica na temu „Pametno upravljanje podacima o potrošnji vode na Sveučilištu u Splitu“, a sudionici su imali priliku i vidjeti izložbu pilot akcija i postaviti pitanja stručnjacima koji su ih provodili.

Sudionici su komentirali i uspoređivali različite probleme s kojima se susreću gradovi diljem Europe te izrazili na koje se načine mogu riješiti navedeni problemi. 

Naposljetku, prof. doc. dr. sc. Ivo Andrić zahvalio se svim sudionicima na sudjelovanju na projektu i završnoj konferenciji te izjavio kako se nada novim projektima.