U organizaciji  Javne ustanove RERA S.D. za koordinaciju i razoj Splitsko-dalmatinske županije i Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije predstavljen je 2. poziv na dostavu projektnih prijedloga u okviru Programa transnacionalne suradnje Interreg Euro-MED 2021. – 2027. Predstavljanje je održano u 16. rujna 2022. godine u hotelu Atrium u Splitu. 

Poziv se provodi u okviru programskih prioriteta Pametniji i Zeleniji Mediteran te s njima povezanih specifičnih ciljeva te se odnosi isključivo na tematske projekte koji obuhvaćaju sljedeće tipove projekata: istraživanje, testiranj i prijenos.

Projekti koji će biti financirani u okviru ovog Poziva odnose se na sve 4 programske misije: Inovativna održiva ekonomija; Prirodna baština; Zelena životna područja i Održivi turizam. Ukupna financijska alokacija za 2. Poziv iznosi 86 milijuna eura.

Predstavljanje Poziva održano je kao mjera informiranja u sklopu projekta Tehnička pomoć - "Savjetom do fondova" kojeg provodi  JU RERA S.D., a cilj mu je povećanje korištenja sredstava EU fondova u Splitsko-dalmatinskoj županiji jačanjem kapaciteta regionalnog koordinatora te kontinuiranom podrškom javnopravnim tijelima u pripremi i provedbi projekata.