Službeni program započinje konferencijom „Održiva budućnost turizma“ u organizaciji Ministarstva turizma i sporta na kojoj će sudjelovati strani i domaći turistički stručnjaci, koji će govoriti o važnosti održivosti u turizmu te o tome koliko je Hrvatska odmakla u tom pogledu.
 
„Poseban fokus ove godine stavili smo upravo na važnost razvoja održivog turizma, ali i održivog poslovanja u Europi kao najkonkurentnijem regionalnom turističkom tržištu na svijetu. Konkurentnog turizma nema bez kvalitetnih i stručnih kadrova, stoga smo priliku dali i mladim srednjoškolcima koji će nam predstaviti vlastite projekte te rješenja kako turizam može na vrlo inovativan način spajati tradiciju i nove tehnologije, ali i izazove i rješenja. Dane hrvatskog turizma zaokružit ćemo i zajednički obilježiti nagradama i priznanjima za sve one koji podižu ljestvicu kvalitete hrvatskog turizma te bez kojih nema daljnjeg uspjeha“, izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.  
 
Na panelu u organizaciji Hrvatske turističke zajednice „Tourists of the future - What they are looking for in a destination? Are sustainable options important to them? What trends are currently emerging?“, govorit će se o najnovijim trendovima u putovanjima, o tome što traže suvremeni turisti te koju ulogu i prioritet pri odabiru destinacije ima održivost.
 
Tijekom večernjih sati prvog dana dodijelit će se prvi dio ovogodišnjih nagrada i to nagrade Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore u kategorijama za destinacije godine, za poslovni sektor (Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku) i ljude u turizmu, zatim najbolje projekte u programu Ministarstva turizma i sporta Promocija zanimanja te posebna priznanja.
 
Drugog dana, u petak 7. listopada, u organizaciji Hrvatske gospodarske komore održat će se tradicionalni Hrvatski turistički forum s panelom „Kako biti izvrstan?“ na kojem će se govoriti o mjerenju izvrsnosti u hotelijerstvu, kako poboljšati kvalitetu usluge i zadovoljiti krajnjeg korisnika. U sklopu panela sudjelovat će predstavnici Instituta za turizam, hotela Martinis Marchi, Esplanade, TrustYou i Visa Europe.
 
Nadalje, predstavit će se Strateški marketinški i operativni plan hrvatskog turizma za naredno razdoblje te održati razgovor jedan na jedan: Kako je biti digitalni nomad u Hrvatskoj? Dvodnevni program ove manifestacije okrunit će se dodjelom nagrada i priznanja te će tako 7. listopada biti dodijeljene turističke nagrade i priznanja najboljima u akcijama Ministarstva turizma i sporta, Hrvatske turističke zajednice i Hrvatske gospodarske komore.
 
Ove godine napravljena je internetska stranica www.danihrvatskogturizma.hr i mobilna aplikacija preko kojih je moguće stvoriti profil i pratiti sve o događanjima, izletima i smještaju vezanim za Dane hrvatskog turizma 2022. Osim toga, na navedenoj stranici možete pronaći i detaljnije informacije o sudionicima na panelima i prezentacijama.
 
Program i informacije vezano uz Dane hrvatskog turizma 2022. možete pronaći OVDJE.

Izvor