NOVOSTI

  22.11.2020 08:28h

Online konferencija “KULTURNA BAŠTINA KAO POKRETAČ ODRŽIVOG RAZVOJA LUČKIH GRADOVA”

 

Online konferencija “KULTURNA BAŠTINA KAO POKRETAČ ODRŽIVOG RAZVOJA LUČKIH GRADOVA”

 

Međunarodna konferencije će se održati online u utorak 24. studenog ove godine u okviru inicijativa predviđenih europskim projektom “REMEMBER - REstoring the MEmory of Adriatic ports sites. Maritime culture to foster Balanced tERritorial growth” (Oživljavanje sjećanja na jadranske luke. Pomorska kultura kao poticaj teritorijalnog rasta), a početak je predviđen u 10 sati. Prijave na www.adrijotalks.com


Uloga kulturne baštine kao pokretača održivog razvoja lučkih gradova središnja je tema Međunarodne konferencije koja će se održati online u utorak 24. studenog ove godine u okviru inicijativa predviđenih europskim projektom“REMEMBER - REstoring the MEmory of Adriatic ports sites. Maritime culture to foster Balanced tERritorial growth” (Oživljavanje sjećanja na jadranske luke. Pomorska kultura kao poticaj teritorijalnog rasta).

Zahvaljujući sredstvima iz Programa prekogranične suradnje Italija-Hrvatska 2014-2020, Lučke uprave za srednji i sjeverni Jadran sa šest partnera (Lučka uprava za srednji i sjeverni Jadran, Lučka uprava za istočni Jadran, Politehničko sveučilište regije Marche, Lučke uprave Zadar i Dubrovnik, Narodni muzej Zadar, Javna ustanova za razvoj Splitsko-Dalmatinske županije i Klaster intermodalnog prijevoza Rijeka) sudjeluju u izradi prijedloga za novi oblik predstavljanja prošlosti, sadašnjosti i budućnosti pojedinih luka, uz prikazivanje još nepoznatih aspekata, a sve u cilju pružanja novog načina korištenja sadržaja i pristupa saznanjima o povijesti i tradicijama pomorstva, o objektima i infrastrukturama vezanim za život i funkcionalnost luka.

 

# Dokument: Format: Veličina:
REMEMBER Priopćenje za javnost pdf 878.65 KB

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!