NOVOSTI

  30.10.2018 10:56h

Poruka iz Splita: Suradnja i umrežavanje svih dionika - ključ uspješnog socijalnog dijaloga

 

Poruka iz Splita: Suradnja i umrežavanje svih dionika - ključ uspješnog socijalnog dijaloga

 

25. i 27. rujna te 25. listopada  2018., u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca Regionalnog ureda u Splitu, održana su tri okrugla stola na temu socijalnog dijaloga u Splitsko-dalmatinskoj županiji u okviru provedbe projekta „SPARTAK – Socijalno partnerstvo za razvoj i konkurentnost“.


U postojećem dokumentu Analiza socijalnog dijaloga u Splitsko-dalmatinskoj županiji već je u prethodnom projektu (Oživimo socijalni dijalog- Zajedno u budućnost) napravljena analiza socijalnog dijaloga i ta se analiza u okviru projekta SPARTAK, temeljem inputa s tri okrugla stola, nadogradila novim elementima korištenjem sinergije interesa svih socijalnih partnera i civilnog društva.

Nakon što su se na prva dva okrugla stola čula i uvažila mišljenja svih prisutnih i vrlo zainteresiranih sudionika, direktorica HUP-ovog regionalnog ureda Split, Vesna Ivić-Šimetin na trećem je okruglom stolu ukratko izložila  izmjene i nadopune dokumenta Analiza socijalnog dijaloga u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Temeljni zaključak je da se stvari mijenjaju sporo, i dok je u nekim područjima došlo do poboljšanja, na području socijalnog dijaloga u industriji stanje je još lošije. Pojam socijalnog dijaloga bio je uvijek vezan isključivo za socijalne partnere, HUP, sindikate i predstavnike Vlade na nacionalnom te županija na lokalnom nivou. Tako su u prvom dokumentu u istraživanje bili uključeni samo lokalni socijalni partneri, poslodavci, sindikati i županija. U projektu SPARTAK uključeni su svi dionici koji na izravan ili neizravan način sudjeluju u socijalnom dijalogu,  predstavnici ustanova i udruga civilnog sektora i predstavnici institucija iz javnog sektora koji su uz predstavnike HUP-a dali neprocjenjiv doprinos analizi.

Projekt SPARTAK – Socijalno partnerstvo za razvoj i konkurentnost usmjeren je ka rješavanju ključnih razvojnih problema Splitsko-dalmatinske županije vezanih za pitanje rada, zapošljavanja, konkurentnosti i održivog gospodarskog razvoja te je financiran iz Europskog socijalnog fonda. Nositelj projekta je JU Rera S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko- dalmatinske županije, a projektni partneri su Hrvatska udruga poslodavaca i Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split.

 

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!