NOVOSTI

  31.08.2020 10:44h

Poticanje pametnih turističkih rješenja za EU destinacije kroz Europsku prijestolnicu pametnog turizma

 

Poticanje pametnih turističkih rješenja za EU destinacije kroz Europsku prijestolnicu pametnog turizma

 

 

Natječaj za poticanje pametnih turističkih rješenja za EU destinacije kroz Europsku prijestolnicu pametnog turizma, ukupne vrijednosti dva milijuna eura, objavljen je 21. kolovoza 2020. Sudjelovati pod jednakim uvjetima mogu fizičke i pravne osobe koje spadaju u područje primjene Ugovora, kao i međunarodne organizacije.


„Sektor turizma osjetio je velik i nagli pad potražnje uslijed izbijanja pandemije COVID-19 te je zadaća dionika u turističkom i srodnim sektorima poticati inovativnost pri kreiranju turističkih proizvoda i usluga te kontinuirano unapređivati postojeće turističke proizvode. Turizam predstavlja značajan udio BDP-a Europske unije i zapošljava više od 10 posto zaposlenika u Europskoj uniji zbog čega je važno poticanje stvaranja zajedničkih rješenja za izlazak iz krize turističkog sektora uzrokovane pandemijom COVID-19, ali i stvaranje programa i planova za suzbijanje sličnih ugroza u budućnosti“, izjavila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

Ugovori koji proizlaze iz natječaja predviđeni su u trajanju od najviše 36 mjeseci. Cilj natječaja je doprinos njegovanju inovativnih, pametnih i održivih rješenja u turizmu u turističkim destinacijama putem organizacije natječaja za Europske prijestolnice pametnog turizma i za Europske destinacije izvrsnosti (EDEN).

Opći je cilj pružiti potporu europskim destinacijama i gradovima i njihovoj tranformaciji prema pametnim i održivim rješenjima, dajući pobjednicima prepoznatljivost i mogućnost za ostvarivanje izvanrednih uspjeha u području turizma.

Cilj natječaja je doprinos njegovanju inovativnih, pametnih i održivih rješenja u turizmu u turističkim destinacijama putem organizacije natječaja za Europske prijestolnice pametnog turizma i za Europske destinacije izvrsnosti (EDEN). Više informacija pročitajte ovdje

Rok za prijavu na natječaj je do 20. listopada 2020. godine (do 16 sati po lokalnom vremenu u Bruxellesu). Poveznica na natječaj

 

 

 

 

 

Foto:HrTurizam.hr

 

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!