NOVOSTI

  12.10.2017 14:03h

Poziv na konferenciju za novinare povodom dodjele prestižne nagrade Europske komisije RegioStars 2017. EkoBiz projektu te akcije “Imam pravo jesti zdravo!”

 

U ponedjeljak, 16. svibnja u 11.15 sati u velikoj dvorani Splitsko-dalmatinske županije (Domovinskog rata 2, 4. kat) bit će održana konferencija za novinare na kojoj će predstavnici Javne ustanove RERA SD, Splitsko-dalmatinske županije i partnerskih institucija projekta EkoBiz predstaviti značaj dodijeljene nagrade RegioStars 2017. te najaviti akciju “Imam pravo jesti zdravo!” koja se održava povodom Svjetskog dana hrane.

 


Nagrada RegioStars godišnje se dodjeljuje na razini Europske unije za najinovativnije i najinspirativnije projekte financirane iz EU sredstava. Odavanjem priznanja odabranim projektima nastoji se poticati razmjena najboljih praksi među praktičarima kohezijske politike te nadahnuti ostale voditelje projekata i upravljačka tijela. Projekt EkoBiz – poticanje poduzetništva mladih u sektoru ekološke poljoprivrede dobio je Regiostars 2017 nagradu u kategoriji Edukacija i trening u konkurenciji 103 prijavljena projekta.  U sklopu ovotjednog Europskog tjedna regija i gradova, nagradu je predstavnicima JU RERA SD uručila povjerenica EU-a za regionalnu politiku Corina Creţu i predsjednik žirija nagrada RegioStars, zastupnik u Europskom parlamentu Lambert van Nistelrooij.

Povodom Svjetskog dana hrane, u suradnji s Udrugom ekoloških proizvođača Dalmacije, djeca prvih razreda u 11 škola širom Splitsko-dalmatinske županije kroz akciju „Imam pravo jesti zdravo!“. Akcija je povezana s projektom EkoBiz i projektom Eko hrana svakog dana, kroz koji je u 2016. godini eko doručak podijeljen 250 djece prvih razreda u Gradu Splitu. Ove godine akcija će se proširiti na 400 djece prvih razreda širom Splitsko-dalmatinske županije.

Audio-vizualni materijali s dodjele nagrada Regiostars i raspored akcije „Imam pravo jesti zdravo“ dostupni su na sljedećim poveznicama:

Kontakt podaci za dodatne informacije: Jelena Petrov, jelena.petrov@rera.hr, 099/342 50 50

 

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!