Projekt Europe Direct Split odobren je za financiranje, a novo programsko razdoblje od 2021. od 2025. predstavljeno je u četvrtak, 11. studenog 2021. u Nadbiskupskom sjemeništu. Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, naime, potpisalo je petogodišnji sporazum s Javnom ustanovom RERA SD, koja kao nositelj projekta djeluje kao član mreže Europe Directa u Hrvatskoj.

Na jednom mjestu građani i poduzetnici se mogu informirati ne samo za provedbu projekata i programa Europske unije nego i za bilo koju drugu informaciju  vezanu za zakonodavni okvir, pravne stečevine,mirovinska, zdravstvena ili radnička prava bilo koje članice EU-a.

- U idućem programskom razdoblju prioriteti su digitalna ekonomija, zelena ekonomija, plavi rast, smanjivanje CO2, covid mjere, gospodarstvo usmjereno prema građanima, odnosno socijalno odgovorno poslovanje - rekao je Jozo Sarač, v.d. ravnatelja RERA-e.

Sarač je rekao se na području Splitsko-dalmatinske županije u proteklih pet godina, odnosno u prošloj financijskoj perspektivi, ugovorilo 7 milijardi i 10 milijuna kuna europskih sredstava.

Opširnije na Dalmatinski portal

 

 

Foto: Veljko Martinović