NOVOSTI

  14.02.2019 14:06h

Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI)

 

Druga po redu strateška radionica u sklopu projekta BOND – „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI)“ održana je 13. veljače 2019. godine u Zagrebu u Zagrebačkom inovacijskom centru. 


Predstavnici 20-tak poduzetničkih potpornih institucija iz Hrvatske, uključujući i predstavnike Javne ustanove RERA SD, na jučerašnoj su radionici raspravljali o unaprjeđenju i razvoju novih usluga za poduzetnike.

Cilj projekta BOND – „Razvoj mreže poduzetničkih potpornih institucija (PPI)“ je, kroz temeljne i specijalizirane edukacije zaposlenika poduzetničkih potpornih institucija (PPI), razviti visokokvalitetne usluge koje će na ujednačen način biti dostupne poduzetnicima u svim hrvatskim regijama. Jedan od rezultata projekta bit će uspostava Mreže poduzetničkih potpornih institucija kao platforma za razvoj kompetencija PPI-a kroz sustav treninga. Projekt je strateški postavljen od strane Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, a operativno njime upravlja HAMAG-BICRO.

U uvodu Tamara Sarvaš, ravnateljica Sektora za razvoj i podršku korisnicima HAMAG BICRO-a istaknula je kako je dugoročni cilj Mreže biti prepoznat kao nezaobilazan partner u svim pitanjima vezanim uz razvoj poticajnog okruženja za poduzetništvo u Hrvatskoj, dok je primjere najboljih praksi prezentirao Peter Parsons, stručnjak u području razvoja i implementacije mreže PPI u zemljama Europske unije.

Ana Buličić Krespi iz Javne ustanove RERA SD, sudionica današnje strateške radionice projekta BOND, istaknula je kako već dugi niz godina uspješno pružaju edukaciju iz područja pisanja i provedbe EU projekata poljoprivrednicima, poduzetnicima i jedinicama lokalne samouprave. Kroz svoju EU školu, educirali su više od 600 polaznika. Aktivnim sudjelovanjem u Mreži PPI-a, omogućit će svojim članovima pristup novim specijaliziranim edukacijama koje su im potrebne kako bi bili što konkurentniji na tržištu.

 

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!