U sklopu strateškog projekta FIRESPILL, u Puli je 04. listopada u organizaciji Istarske županije održan Tehnički sastanak svih hrvatskih i talijanskih projektnih partnera. Sastanku su uz preostale projektne partnere i predstavnike vatrogasnih zajednica Splitsko-dalmatinske i Istarske županije, nazočili i djelatnici JU RERA S.D. koji su, kao vodeći partner, predvodili sastanak. Omogućeno je i online sudjelovanje, pa se tako dio partnerstva sastanku pridružio putem MS Teams aplikacije.

Uz raspravu o tekućim i nadolazećim projektnim aktivnostima naglasak je bio na realizaciji pilot aktivnosti svakog pojedinog partnera te je potvrđen produžetak projekta do lipnja 2023.godine. 

Provedbene aktivnosti projekta u završnoj su fazi, a poseban naglasak stavljen je na infrastrukturni dio projekta. Sukladno tome, partneri iz Dubrovačko-neretvanske županije najavili su skoro otvaranje Centra za obuku operativnih snaga u Kuli Norinskoj dok je regionalno središte za osposobljavanje operativnih snaga sustava vatrogastva u Vučevici u visokoj fazi izgrađenosti.