Dana 22. rujna 2021., putem Zoom platforme održati će se on-line radionica u okviru provedbe aktivnosti formiranja Zajednice prakse TEMPUS.
Organizaciju i pripremu predvodi partnerski tim UNIBO-a te  će zajedno s ostalim projektnim partnerima održati ovu radionicu po principu Open Space tehnologije.

Open Space tehnologija (OST) metoda je za organiziranje i vođenje sastanka ili radionice kojom se kroz neformalne razgovore omogučava svim sudionicima, koji dolaze iz različitih vrsta organizacija te s različitih područja interesa, da sami kreiraju sastanak odnosno radionicu. Odmah na samom početku sudionike se kroz neformalni uvod potiče na razgovor i upoznavanje, neformalnu komunikaciju putem koje sudionici sami kreiraju dnevni red i podteme sastanka ili radionice a koje ih najviše zanimaju da budu obuhvaćene radionicom. Nakon što su određene i definirane podteme, sudionici odabiru grupu formiranu oko jedne od proizašlih podtema koje će se razmatrati kroz radionicu te se odvajaju po tom ključu a svaka grupa za sebe razmatra i raspravlja svoju podtemu. Tako će se kroz aktivnu raspravu razmotriti svi istaknuti interesi. Sve podteme uvijek su u vezi s glavnom temom i od strateške važnosti sastanka ili radionice. Na kraju sastanka ili radionice, donosi se zajednički rezultat koji bi trebao biti snažan i učinkovit. 

Cilj radionice TEMPUS OST za dionike je poduprijeti definiranje makro smjera za Strategiju izgradnje TEMPUS zajednice.

TEMPUS OST radionica važna je i budući da se ovom prilikom prvi put okupljaju članovi LAG -a sa sve tri pilot lokacije Projekta.