Ca‘ Foscari Sveučilište u Veneciji, kao partner Javne ustanove RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije i Grada Kaštela na projektu UnderwaterMuse, organizira trodnevnu radionicu Digitalni alati za podvodna arheološka nalazišta koja će se održati od 1. do 3. prosinca putem virtualne platforme Zoom. 

Radionica predviđa intervencije stručnjaka s posebnim naglaskom na podvodnu arheološku baštinu Jadranskog mora. Glavna svrha virtualnih konferencija bit će upoznavanje projekta UnderwaterMuse i podvodne arheološke baštine Jadrana. Ključne teme navedenog događaja bit će podvodna arheološka baština Jadranskog mora, arheološka nalazišta u venecijanskoj laguni i moru, digitalna akvizicija i obrada olupina, 3D dokumentacija, digitalna rekonstrukcija arheoloških brodova, fotogrametrija, GIS i georeferencirane karte, digitalno pripovijedanje priča i interaktivni eksponati za arheološke muzeje.


Za više informacija pogledajte program događaja na dnu stranice. Na radionice se možete prijaviti na sljedećim poveznicama:

DAN 1 (01.12.2020.)  - https://unive.zoom.us/meeting/register/tZMrcuihqD0vHtUX7SCeiiu4Nu3CJchtwYxf

DAN 2 (02.12.2020.)  - https://unive.zoom.us/meeting/register/tZErfumhqDovE9xvopWUvHopDz84xAwonPDv

DAN 3 (03.12.2020.)  - https://unive.zoom.us/meeting/register/tZMrfuqhpjIvHNEr24nVPGPeUHxGwUyG7nXm