NOVOSTI

  16.11.2020 08:51h

UNDERWATERMUSE TRODNEVNA RADIONICA

 

UNDERWATERMUSE TRODNEVNA RADIONICA

 

 

Trodnevna radionica organizirana je u okviru projekta Interreg Italija-Hrvatska UnderwaterMuse - Immersive Underwater Museum Experience.

Cilj projekta je transformirati odabrane pilot lokacije iz Hrvatske (pomorski krajolik Resnika/Siculija) i Italije (pomorski krajolici Torre Santa Sabina, Grado, Venecija) u podvodne arheološke parkove, putem inovativnih i eksperimentalnih metodologija kako bi se smanjio gubitak važne kulturne baštine korištenjem  VR pristupa koji će podvodna mjesta učiniti dostupnim široj javnosti, uključujući osobe s različitim vrstama invaliditeta.


Ca‘ Foscari Sveučilište u Veneciji, kao partner Javne ustanove RERA S.D. za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije i Grada Kaštela na projektu UnderwaterMuse, organizira trodnevnu radionicu Digitalni alati za podvodna arheološka nalazišta koja će se održati od 1. do 3. prosinca putem virtualne platforme Zoom. 

Radionica predviđa intervencije stručnjaka s posebnim naglaskom na podvodnu arheološku baštinu Jadranskog mora. Glavna svrha virtualnih konferencija bit će upoznavanje projekta UnderwaterMuse i podvodne arheološke baštine Jadrana. Ključne teme navedenog događaja bit će podvodna arheološka baština Jadranskog mora, arheološka nalazišta u venecijanskoj laguni i moru, digitalna akvizicija i obrada olupina, 3D dokumentacija, digitalna rekonstrukcija arheoloških brodova, fotogrametrija, GIS i georeferencirane karte, digitalno pripovijedanje priča i interaktivni eksponati za arheološke muzeje.


Za više informacija pogledajte program događaja na dnu stranice. Na radionice se možete prijaviti na sljedećim poveznicama:

DAN 1 (01.12.2020.)  - https://unive.zoom.us/meeting/register/tZMrcuihqD0vHtUX7SCeiiu4Nu3CJchtwYxf

DAN 2 (02.12.2020.)  - https://unive.zoom.us/meeting/register/tZErfumhqDovE9xvopWUvHopDz84xAwonPDv

DAN 3 (03.12.2020.)  - https://unive.zoom.us/meeting/register/tZMrfuqhpjIvHNEr24nVPGPeUHxGwUyG7nXm

 

 

 

# Dokument: Format: Veličina:
Progam radionice UnderwaterMuse pdf 929.16 KB
Projektni poster UnderwaterMuse pdf 2.11 MB

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!