DOGAĐANJA

od     15.10.2018 h   do     18.10.2018 h   Lokacija     Studijsko putovanje kroz Dalmaciju

PUTEVIMA KULINARSKE BAŠTINE SPLITSKO-DALMATINSKE ŽUPANIJE


  VIŠE INFORMACIJAORGANIZATOR: RERA

 

PRVO STUDIJSKO PUTOVANJE „REGIONAL CULINARY HERITAGE EUROPE“

od 15. - 18. listopada 2018. godine

Doživite jedinstveno iskustvo gastronomije uz razne prirodne atrakcije, lokalne običaje i povijest srednje Dalmacije. Upoznati ćete zaštićenu nematerijalnu baštinu i posjetiti članove mreže „Kulinarska Baština“.

 

Mreža „Culinary Heritage Europe“ okuplja regionalne članove diljem Europe s ciljem razvoja regija kroz oživljavanje kulinarske baštine, proizvodnju autohtonih i tradicionalnih proizvoda i njihovo uvrštavanje u lokalnu ugostiteljsko-turističku ponudu, s posebnim naglaskom na ponudu u seoskim domaćinstvima. Zajedničkom prezentacijom se povećava konkurentnost i jača prepoznatljivost na međunarodnom tržištu. Splitsko-dalmatinska županija član je mreže, kao regionalna organizacija, a JU RERA SD je koordinator provedbe aktivnosti mreže. 

„Kulinarska Baština Splitsko-dalmatinska županija“ članica je projekta, odnosno, mreže Regional Culinary Heritage Europe, obitelji kulinarskih baština, koju čine gotovo 1500 članova iz 44 regije, iz 14 država članica Europske unije. Mreža je razvijena u Švedskoj i Danskoj 1995. godine.


Prvi put se organizira studijsko putovanje „Regional Culinary Heritage Europe“ i to, upravo, u našoj regiji, Splitsko-dalmatinskoj županiji. Ovaj trodnevni program, pun okusa i arome, jedinstvena je mješavina gastronomije i lokalnih običaja Splitsko-dalmatinske županije. „Kulinarska Baština“ ima međunarodno priznatu oznaku, zaštitni znak za regionalnu hranu i kulinarsku tradiciju, koja jamči jedinstveni standard i otvara niz mogućnosti prezentacije autohtonih proizvoda na stranom i domaćem tržištu. Degustacija jela i pića se održava, isključivo, kod članova prepoznatljivog znaka „Kulinarska Baština“.

Posjetite Dioklecijanovu palaču i kušajte domaće delikatese napravljene prema starim receptima. Otkrijte otok Brač i u etno eko selu Dol saznajte da li je hrapočuša (bračka torta) zaista afrodizijak? Otkrijte izvorne ljepote, okuse i mirise dalmatinskog zaleđa, kušajući vina u obiteljskoj vinari s 200-godišnjom tradicijom. Saznajte više o slavi Poljica i otkrijte ljepotu kanjona Cetine i gastronomske užitke regije. Uživajte u tradicionalnim specijalitetima iz mora, rijeke i zaleđa, uključujući i poznati soparnik u vrhunskom restoranu s prepoznatljivim znakom „Kulinarska Baština“.

Bilo bi nam drago da se pridružite!

Osoba za kontakt:

Ivanka Luetić Boban

Tel. +385 21 599 996

Mob. +385 91 171 1988

E-mail: ivanka.luetic.boban@rera.hr

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!