DOGAĐANJA

od     30.10.2018 h   do     30.10.2018 h   Lokacija     Podgorica, hotel Ramada

Transnacionalni događaj umrežavanja u okviru projekta ARIEL


  VIŠE INFORMACIJAORGANIZATOR: Projektni partneri iz Crne Gore i Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore

 

Transnacionalni događaj umrežavanja u okviru projekta ARIEL

 

U sklopu projekta ARIEL i zajedničke  suradnje s Ministarstvom poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore, 30. listopada u Podgorici organizirati će se transnacionalni događaj umrežavanja iz područja malog obalnog ribolova i akvakulture 30. listopada, 2018. godine.

Ovaj događaj predstavlja priliku da predstavnici klastera iz različitih sektora i zemalja, razmijene svoja iskustva, podijele ključna znanja i postanu inspirativni za stratešku i operativnu makroregionalnu suradnju u području malog obalnog ribolova i akvakulture.

Projektni partneri i ostali govornici podijeliti će iskustvo i znanje o tome kako se formiraju klasteri, čime se oni bave i koje su prednosti funkcioniranja unutar klastera, sa posebnim naglaskom na makroregionalni aspekt, što ima za cilj podizanje svijesti o prednostima i mogućnostima partnerstva i učlanjenja u mreže i / ili klastere, naglašavajući razmjenu ideja.

Sudionici događaja biti će iz organizacija projektnih partnera, regionalnih i nacionalnih javnih institucija, sektorskih agencija, pružatelja infrastrukturnih i javnih usluga, visokoškolskih i istraživačkih institucija, organizacija za podršku poslovanja i klastera.

Projekt ARIEL "Promoviranje transnacionalnog umrežavanja malog obalnog ribolova i akvakulture u jadransko-jonskoj makroregiji", sufinanciran u okviru programa INTERREG VB ADRION 2014-2020, ima za cilj uspostavljanje inovativne transnacionalne mreže znanja između akademskih i istraživačkih centara, kreatora politike i poduzetnika u sektorima malog obalnog ribolova i akvakulture, radi promoviranja tehnoloških i netehnoloških rješenja za preuzimanje inovacija u malom obalnom ribolovu i akvakulturi u jadransko-jonskom bazenu, i uzimajući u obzir složene ekološke, ekonomske i društvene izazove.

Projekat ARIEL zajednički promovira i razvija 9 projektnih partnera iz četiri zemlje (Italija, Hrvatska, Grčka i Crna Gora). Projektni partneri su:

1. Nacionalno istraživačko vijeće - Institut za morske nauke - CNR-ISMAR, Ancona, Italija (vodeći partner),

2. Regija Marche – REMA, Italija,

3. Institut za oceanografiju i ribarstvo – IZOR, Split, Hrvatska,

4. Javna ustanova RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije, Hrvatska,

5. Helenski centar za marinska istraživanja-Institut za morske biološke resurse i unutrašnje vode – HCMR, Atina, Grčka,

6. Univerzitet Crne Gore - Institut za biologiju mora – IBM, Kotor, Crna Gora,

7. Regija Sicilija – Odsjek za ribarstvo na Mediteranu - RESI, Italija,

8. Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja Crne Gore i

9. Regija Zapadne Grčke - RWG, Grčka.

 

Ukupna planirana vrijednost projekta iznosi 1.249.234,50 €, od čega je predviđeno da Europska unija financira 1.061.849,32 €, odnosno 85%. Implementacija projekta je počela 1. siječnja 2018. godine i trajati će 24 mjeseca.

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!