EU Projekti

ArTVision + „ Enhancing touristic development and promotion through prism of culture”

Program: Interreg Italy-Croatia CBC Programme
Ukupni proračun: 1.006.360,00 €
Trajanje projekta: 01.01.2018.-30.06.2018.
Web stranica:
Vodeći partner: Primorsko-goranska županija (RH)
Partneri:

CLAUSTRA

Turistička zajednica Kvarnera (RH), Javna ustanova RERA S.D. (RH), Fondacija Pino Pascali, Muzej suvremene umjetnosti (ITA), Agencija za promociju Puglia (ITA), Sveučilište Ca Foscari, Venecija (ITA), Regija Veneto (ITA)


Sažetak:

Svrha projekta je iskoristiti vrijednost i potencijal kulture kao glavnog razvojnog programa održivog razvoja turizma pomoću inovativnih mjera u području prezentacije, komunikacije i organizacije u kulturi. Projektom će se promovirati manje poznate destinacije, predstaviti njihova kulturna baština turistima i organizatorima turističke ponude te će se ostvariti kvalitetna suradnja među umjetnicima koji nude kulturne sadržaje

Ideja projekta ArTVision+ temelji se na novom, inovativnom konceptu promocije zajedničkog turističkog proizvoda. Turistička promocija obično je usmjerena na poznatije ili veće destinacije te se javlja potreba za kvalitetnom promocijom manje poznatih destinacija kroz prizmu kulture. Ovim projektom uključit će se manje poznate destinacije, predstaviti kulturna baština turistima i ostvariti kvalitetna suradnja među umjetnicima i organizatorima turističke ponude. Promotivnom kampanjom i kvalitetno osmišljenim zajedničkim turističkim proizvodom potaknut će se korištenje kulture u turističke svrhe, čime će se ujedno kultura pojedinih područja oživjeti i sačuvati od zaborava.  Promocija će, osim promotivne kampanje, uključivati i motivirati veliki broj umjetnika čiji rad do sada nije bio prepoznat. Svrha toga je korištenje njihova rada i kulturnih izričaja u poboljšanju i razvijanju turističke ponude i dodatnih turističkih sadržaja.

 

 

  Filteri
  Poništi filtere

 

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!