EU Projekti

BLUE KEP – BLUE Knowledge Exchange Program and integration of education systems

Program: Interreg Italy – Croatia CBC Programme
Ukupni proračun: 921.134,00 €
Trajanje projekta: 21 mjesec; 01/2018 - 09/2019
Web stranica: www.italy-croatia.eu/web/blue-kep
Vodeći partner: INFORMEST– agencija za razvoj i međunarodnu ekonomsku suradnju (Italija)
Partneri:

Jadransko-jonska euroregija, regija Marche (Italija), Istarska županija, Javna ustanova razvojna agencija Šibensko-kninske županije, Javna ustanova RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko-dalmatinske županije


Sažetak:

Tri glavne vrijednosti na kojima se temelji ovaj projekt su plava ekonomija, mobilnost znanja i razmjena učenika. Projekt ima za cilj poboljšanje uvjeta za inovacije u nautičkom i pomorskom sektoru te jačanje integracije obrazovnih sustava u prekograničnom području kroz usklađivanje istih. Ovaj cilj se planira postići standardizacijom školskih kurikuluma i metoda za procjenu stručnog znanja učenika. Očekuje se kako će projekt doprinijeti stvaranju integriranog obrazovnog i profesionalnog okvira kroz partnerstva, što će naposljetku dovesti do povećane mobilnosti znanja i radne snage te do boljeg iskorištavanja gospodarskog potencijala sektora.

Glavni rezultati (outputi): Glavni rezultati su mobilnost učenika i profesora, ugovori o trajnoj suradnji među školama, programi obuke među školama i tvrtkama, 3 međunarodna modula te zajednički alat za procjenu učenika. Prenošenje rezultata osigurat će se uključivanjem ministarstava obrazovanja i sudjelovanjem Jadransko-jonske euroregije (AIE) koja ima iskustva u kapitalizaciji i širenju prakse i politikama usmjerenim na prenosivost rezultata projekta. Štoviše, rezultati postignuti u BLUE KEP projektu prilagođeni su tehničkim školama u pomorskom/brodskom sektoru, ali bit će lako prilagodljivi drugim obrazovnim područjima kao što su turizam i ugostiteljstvo.

 

 

  Filteri
  Poništi filtere

 

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!