EU Projekti

CityWaterCircles

Program: Interreg CENTRAL EUROPE
Ukupni proračun: 2.418.392,29 €
Trajanje projekta: 36 mjeseci (01.04.2019. – 31.03.2022.)
Web stranica: www.interreg-central.eu/Content.Node/CWC.html
Vodeći partner: Grad Budimpešta, Mađarska
Partneri:

Kanalizacija Budimpešta d.o.o., Mađarska; Grad Torino, Italija; Poliedra - Servisni i konzultantski centar o ekološkom i prostornom planiranju pri Politecnico di Milano, Milano, Italija; Mariborski vodovod d.d., Slovenija; E-Institute, Ptuj, Slovenija; Grad Bydgoszcz, Poljska; Institut za održivi razvoj, Varšava, Poljska; Javna ustanova RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko dalmatinske županije, Split, Hrvatska; Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split, Hrvatska; Udruga za sakupljanje kišnice i upravljano korištenje vode, Darmstadt, Njemačka.


Sažetak:

 

Slikovni rezultat za CWC interreg central europe

 

Cilj projekta je poboljšati očuvanje vode ublažavanjem pritiska na prekomjerno iskorištene vodne resurse, kao i na urbanim sustavima odvodnje, te na taj način poboljšati kvalitetu okoliša i otpornost na klimatske promjene u funkcionalnim urbanim područjima. S ciljem da gradovi postanu glavni pokretači revolucije kružnog korištenja vode, projektom se namjerava opremiti lokalne i regionalne aktere, kao i relevantne dionike s poboljšanim kapacitetima za olakšavanje/pokretanje provedbe održivih sustava za učinkovitost i ponovnu uporabu vode, stvarajući poticajne regulatorne, organizacijske i kooperacijske okvire.

Glavni rezultati (outputi): Razvijeno i/ili implementirano 6 strategija i akcijskih planova za poboljšanje ekoloških kvaliteta u funkcionalnim urbanim područjima; razvijeno i/ili primijenjeno 7 alata za poboljšanje kvalitete okoliša u funkcionalnim urbanim područjima; provedeno 5 pilot aktivnosti za poboljšanje kvalitete okoliša u funkcionalnim urbanim područjima; provedeno 6 treninga za poboljšanje kvalitete okoliša u funkcionalnim urbanim područjima; 4 investicije.

Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu EU programa Interreg Central Europe 2014-2020, prioritetna os 3. - Suradnja u području prirodnih i kulturnih resursa za održivi rast u Središnjoj Europi, a stopa sufinanciranja iznosi 85%.

 

 

Video

# Dokument: Format: Veličina:
CWC Letak pdf 4.66 MB
CWC Kreativni posteri pdf 7.88 MB
CWC Newsletter broj 1 pdf 371.89 KB
CWC Newsletter broj 2 pdf 301.43 KB
CWC Newsletter broj 3 pdf 326.64 KB
Water losses and efficiency of water supply system pdf 7.07 MB
Management of urban water systems pdf 2.13 MB
Rainwater and greywate rmanagement pdf 5.67 MB

 

 

  Filteri
  Poništi filtere

 

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!