EU Projekti

CityWaterCycles

Program: Interreg CENTRAL EUROPE
Ukupni proračun: 2.418.392,29 €
Trajanje projekta: 36 mjeseci (01.04.2019. – 31.03.2022.)
Web stranica: https://www.interreg-central.eu/Content.Node/CWC.html
Vodeći partner: Grad Budimpešta, Mađarska
Partneri:

Kanalizacija Budimpešta d.o.o., Mađarska; Grad Torino, Italija; Poliedra - Servisni i konzultantski centar o ekološkom i prostornom planiranju pri Politecnico di Milano, Milano, Italija; Mariborski vodovod d.d., Slovenija; E-Institute, Ptuj, Slovenija; Grad Bydgoszcz, Poljska; Institut za održivi razvoj, Varšava, Poljska; Javna ustanova RERA SD za koordinaciju i razvoj Splitsko dalmatinske županije, Split, Hrvatska; Vodovod i kanalizacija d.o.o. Split, Hrvatska; Udruga za sakupljanje kišnice i upravljano korištenje vode, Darmstadt, Njemačka.


Sažetak:

 

Slikovni rezultat za CWC interreg central europe

 

Cilj projekta je poboljšati očuvanje vode ublažavanjem pritiska na prekomjerno iskorištene vodne resurse, kao i na urbanim sustavima odvodnje, te na taj način poboljšati kvalitetu okoliša i otpornost na klimatske promjene u funkcionalnim urbanim područjima. S ciljem da gradovi postanu glavni pokretači revolucije kružnog korištenja vode, projektom se namjerava opremiti lokalne i regionalne aktere, kao i relevantne dionike s poboljšanim kapacitetima za olakšavanje/pokretanje provedbe održivih sustava za učinkovitost i ponovnu uporabu vode, stvarajući poticajne regulatorne, organizacijske i kooperacijske okvire.

Glavni rezultati (outputi): Razvijeno i/ili implementirano 6 strategija i akcijskih planova za poboljšanje ekoloških kvaliteta u funkcionalnim urbanim područjima; razvijeno i/ili primijenjeno 7 alata za poboljšanje kvalitete okoliša u funkcionalnim urbanim područjima; provedeno 5 pilot aktivnosti za poboljšanje kvalitete okoliša u funkcionalnim urbanim područjima; provedeno 6 treninga za poboljšanje kvalitete okoliša u funkcionalnim urbanim područjima; 4 investicije.

Ovaj projekt sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za regionalni razvoj u sklopu EU programa Interreg Central Europe 2014-2020, prioritetna os 3. - Suradnja u području prirodnih i kulturnih resursa za održivi rast u Središnjoj Europi, a stopa sufinanciranja iznosi 85%.

 

 

 

# Dokument: Format: Veličina:
CWC Letak pdf 4.66 MB
CWC Kreativni posteri pdf 7.88 MB
CWC Newsletter broj 1 pdf 371.89 KB
CWC Newsletter broj 2 pdf 301.43 KB

 

 

  Filteri
  Poništi filtere

 

JU RERA S.D. za koordinaciju i razvoj SDŽ

Domovinskog rata 2, 21000 Split

  info@rera.hr

  +385 21 599 991


    Kontaktirajte nas

EDIC SPLIT


  info@edicsplit.eu

  www.edicsplit.eu


Info centar za poduzetnike


  ana.bulicic@rera.hr

  +385 21 599 981

PRIJAVITE SE NA NAŠ NEWSLETTER

Obavijesti o natječajima EU, ministarstava i ostalih donatora!